Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Plantaran un centenar d’arbres a la segona sèquia del canal d’Urgell, a Vallfogona de Balaguer

ACN Lleida.-La segona sèquia del canal d’Urgell tindrà aviat un centenar de nous arbres al terme municipal de Vallfogona de Balaguer (Noguera). En concret, es plantaran 100 àlbers en un […]

Agències 16/03/2021

ACN Lleida.-La segona sèquia del canal d’Urgell tindrà aviat un centenar de nous arbres al terme municipal de Vallfogona de Balaguer (Noguera). En concret, es plantaran 100 àlbers en un tram de 912 metres de la segona sèquia que discorre per aquesta població. S’ha escollit aquesta espècie d’arbre autòcton, adaptada agroclimàticament a la zona, i que és la mateixa que s’ha utilitzat en altres intervencions fetes durant anys al municipi. L’actuació, que s’emmarca dins el projecte Paisatges de Ponent, pretén donar a conèixer aquest espai i potenciar el turisme de natura. Els treballs es van adjudicar per 14.088,90 euros i estan cofinançats pel fons Feder, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Vallfogona de Balaguer.

Els Canals d’Urgell representen un dels atractius més rellevants de les comarques per on discorren, gràcies a les seves zones verdes i al patrimoni industrial i arquitectònic que es troba al seu entorn. En els darrers anys, s’ha vist la necessitat de treballar en un projecte turístic de desenvolupament territorial al seu entorn. En aquest sentit, s’ha instal·lat senyalització interpretativa en molts municipis per on passa. En aquesta línia, el projecte Paisatges de Ponent porta a terme actuacions per posar-ho en valor des de la vessant del turisme cultural i de natura, amb la connexió amb els nuclis de població, vinculant-los amb aquest eix turístic vertebrador.