Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Planas adverteix que la sequera es pot allargar “durant setmanes o mesos”

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El ministre d’Agricultura, Luis Planas, ha advertit aquest dilluns en una entrevista a la Cadena Ser que la situació de sequera es pot allargar “durant setmanes o mesos” i cal “adaptar-se” i “treballar” per afrontar-la. Ha recordat que la setmana passada es va celebrar la taula de la sequera amb dos objectius: aconseguir que la PAC es flexibilitzi per tenir en compte aquesta nova situació i, en segon lloc, trobar ajudes i suports al sector agrícola. La sequera, ha dit, respon a una caiguda sostinguda de la pluviositat, i ja estem en “un fenomen clar de canvi climàtic” on cal “adoptar mesures” per “respondre i adaptar-se”.

Planas ha apuntat que el seu executiu treballa per aprovar “ajudes i suports” al Consell de Ministres, previsiblement aquest mateix dimarts, i també al Consell de Ministres de la Unió Europea que tindrà lloc a Luxemburg.

Publicitat

Segons el ministre, cal abordar el futur dels conreus de regadiu, que passa per modernitzar el sector, aprofitar aigües dessalades i regenerades, utilitzar energies renovables i buscar cultius que requereixin menys aigua.

Ha recordat casos com el d’Israel, que obté dues collites a l’any amb unes condicions climàtiques molt més adverses que l’Estat. Cal, ha dit, “ser molt seriosos en el suport al sector primari i al compromís amb agricultors i ramaders”.

El ministre ha destacat també que actualment hi ha una situació “diversa” a les conques hidrològiques, però la situació a Catalunya és “més greu” que a altres.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió