Dijous, 21 d'octubre de 2021 - Edició 1183
La República

Pla de xoc per reactivar el comerç, els mercats i la restauració de Sants-Montjuïc

ACN Barcelona .-L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un pla de xoc per reactivar i consolidar el teixit comercial i econòmic del districte de Sants-Montjuïc davant la pandèmia de […]

Avatar
Agències 17/10/2020

ACN Barcelona .-L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un pla de xoc per reactivar i consolidar el teixit comercial i econòmic del districte de Sants-Montjuïc davant la pandèmia de la covid-19. Segons un comunicat del consistori difós aquest dissabte, el projecte vol dotar el comerç, els mercats i la restauració d’aquests barris “de capacitat d’adaptació i resposta a la complexa situació actual”. Entre altres coses, el pla preveu potenciar la innovació i la formació, adaptar el comerç als reptes sanitaris i econòmics, potenciar la sostenibilitat ambiental en l’activitat econòmica i afavorir el comerç de proximitat també a domicili.

El comerç és una de les activitats econòmiques fonamentals de Sants-Montjuïc, amb un pes del 25% sobre el total de l’economia. De fet, és un dels principals sectors generadors d’ocupació. Davant les mesures sanitàries i l’àmplia presència del comerç electrònic a la societat, el govern municipal preveu impulsar nous models de distribució de mercaderies, amb un servei mancomunat de repartiment a domicili. La proposta, destinada tant als eixos comercials com a les associacions dels mercats municipals, vol afavorir el comerç de proximitat també a domicili, amb la intercooperació dels diferents agents per contractar un servei de repartiment generat des d’una entitat de l’economia social i solidària que asseguri unes condicions laborals, socials i ambientals dignes, amb l’objectiu que es pugui començar a implementar al més aviat possible.D’altra banda, des del Districte de Sants-Montjuïc s’està estudiant la possibilitat de promoure microplataformes de distribució de mercaderies per al proveïment dels comerços i establiments per tal de reduir la congestió urbana i disminuir les emissions contaminants, afavorir el desenvolupament del comerç local i millorar l’eficiència energètica.