Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

Pla de xoc per acabar amb les llistes d’espera als Centres de Desenvolupament Infantil i atenció precoç

ACN Barcelona – La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, s’ha reunit aquest dimarts amb representants dels Centres de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP) per explicar-los el pla de […]

Agències 17/05/2022

ACN Barcelona – La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, s’ha reunit aquest dimarts amb representants dels Centres de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP) per explicar-los el pla de xoc per acabar amb les llistes d’espera. El Departament preveu donar resposta, així, als 1.937 nens de 0 a 6 anys amb trastorns del desenvolupament pendents d’accedir a un servei d’atenció precoç. En aquest sentit, es preveu sumar 198.763 hores als centres que haurien de permetre eixugar la llista. Aquesta suma d’hores d’atenció suposa un increment del 16,2% en relació a les del 2020. La inversió econòmica anual addicional del Departament serà de 6,92 milions d’euros.

Segons explica el Departament, l’augment d’hores es repartirà a partir dels criteris de cobertura poblacional, infants en llista d’espera i freqüència assistencial. Durant el 2021 els Centres de desenvolupament infantil i atenció precoç van atendre 44.248 infants. Amb el pla de xoc es preveu atendre’n 46.185.

Els CDIAP atenen els infants que necessiten una atenció especialitzada en àmbits com la fisioteràpia, la logopèdia, el treball social, la psicologia o la neuropediatria, entre d’altres. Aquests centres també s’adrecen a les famílies i prioritzen l’atenció als infants de menys de tres anys amb trastorn del desenvolupament i als infants amb afectació greu, sense perjudici del caràcter universal dels serveis d’atenció precoç.