Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

PIMEComerç demana al Govern que les botigues dels municipis turístics pugui allargar l’hora de tancament

ACN Barcelona.-PIMEComerç ha demanat al Govern que les botigues dels municipis turístics pugui allargar l’hora de tancament i recuperar l’horari estival d’obertura més enllà de les deu del vespre, en […]

Avatar
Agències 29/07/2021

ACN Barcelona.-PIMEComerç ha demanat al Govern que les botigues dels municipis turístics pugui allargar l’hora de tancament i recuperar l’horari estival d’obertura més enllà de les deu del vespre, en un comunicat emès aquest dijous. La patronal alerta que els comerços de ciutats turístiques veuen minvada la capacitat per poder operar “precisament en aquesta campanya d’estiu -tan esperada pel sector- per poder recuperar-se econòmicament, aprofitant els visitants i turistes”. Tot i ser “plenament conscient” de l’explosió de casos de les últimes setmanes, PimeComerç considera que l’ampliació dels horaris comercials fins les onze o les dotze de la nit “hauria de permetre’s”.

L’associació afirma que “el comerç és un sector segur i preparat, tal com s’ha demostrat en el transcurs de tota la pandèmia” i insisteix que “la mesura reclamada es presenta com a plausible i raonable” i més tenint en compte que el toc de queda ja s’està aplicant en els municipis on la incidència és major. Per tot això, PIMEComerç ha demanat a la Direcció General de Comerç, que consideri aquesta qüestió per tal d’introduir-la en les propers resolucions per combatre la pandèmia. El president de PIMEComerç, Àlex Goñi, ha comentat que “apel·lar a la responsabilitat personal dels ciutadans per aturar l’augment dels contagis, ha de ser compatible amb permetre recuperar econòmicament aquells comerços que basen la seva activitat essencialment en estacionalitats concretes, com és la campanya d’estiu”.