Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

PIMEComerç avisa que els nous ajuts econòmics anunciats “no serveixen per a res” si es volen salvar negocis

ACN Barcelona.-PIMEComerç acusa el Govern de “deixadesa” amb les empreses i lamenta que els ajuts anunciats fins ara són insuficients per evitar el tancament definitiu de molts negocis. En declaracions […]

Avatar
Agències 29/10/2020

ACN Barcelona.-PIMEComerç acusa el Govern de “deixadesa” amb les empreses i lamenta que els ajuts anunciats fins ara són insuficients per evitar el tancament definitiu de molts negocis. En declaracions a l’ACN, el president de la sectorial comercial de la patronal de les pimes, Àlex Goñi, admet que estan “molt preocupats” i que tenen una sensació “d’abandonament econòmic total”. Segons Goñi, anuncis com el d’ampliar els ajuts de la restauració de 40 a 90 milions d’euros “no serveixen per a res” si es vol, realment, salvar el sector. “A mi em sap greu ser crític amb 40 o 90 milions, però per salvar un sector el que cal és posar 500 milions sobre la taula”, remarca.

PIMEC considera que els governs haurien de promoure, a banda de més ajuts directes, retallades i condonacions d’impostos i reduccions de l’IVA. Per Goñi, els milions anunciats per a la restauració “representen un 900 euros per cada bar, i no salven un negoci, sinó una fotografia política”. El president de PIMEComerç ha criticat que es vagin dictaminant resolucions sanitàries sense disposicions econòmiques per solucionar els problemes que provoquen. “Ens estan enfonsant sectors molt importants com la restauració, el petit comerç, els bars..”, lamenta. Goñi recorda, a més, que en països com Alemanya, posen ajuts equivalents al 70% dels ingressos fets durant el mateix període de l’any anterior mentre que “aquí no”. “Anem per molt mal camí”, avisa, advertint que en les properes eleccions, “els gestors que no saben gestionar” seran castigats a les urnes.