Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

PIMEC veu com una “oportunitat històrica” que ERC negociï amb el PSOE la governabilitat a l’Estat

ACN Barcelona.-PIMEC veu com una “oportunitat històrica” que un partit català com ERC negociï la formació del nou govern espanyol. En un esmorzar informatiu, el president de la patronal, Josep […]

Avatar
Agències 12/12/2019

ACN Barcelona.-PIMEC veu com una “oportunitat històrica” que un partit català com ERC negociï la formació del nou govern espanyol. En un esmorzar informatiu, el president de la patronal, Josep González, ha assegurat que valora “positivament” les negociacions entre ERC i el PSOE. “Ja tocava”, ha afirmat, parlant de la necessitat “d’arreglar relacions i reivindicacions històriques de Catalunya” en matèries com l’Estatut retallat, el problema del finançament autònomic o el dèficit en infraestructures. González ha demanat una “solució política basada en el diàleg” i ha instat els governants a fer de “veritables estadistes” i sense deixar-se “portar pels neguits del dia a dia”.

González ha demanat que hi hagi un acord a Espanya “d’una vegada per totes” i també ha ironitzat sobre el rol negociador d’ERC. “A veure si veuen que parlar amb Catalunya no és tan dolent, i que som gent vàlida”, ha dit, afegint també que últimament només els bascos havien tingut interlocució amb l’executiu a Madrid. González ha dit, fent balanç del 2019, que s’ha demostrat que la sentència del judici de l’1-O no ajudaria a resoldre el conflicte, com la patronal havia advertit. “Només evidencia un fracàs significatiu de la política”, ha dit. El president de PIMEC ha assegurat que la patronal de les petites i mitjanes empreses no entrarà, encara, a valorar les possibles polítiques d’un nou eventual govern espanyol, i que per ara celebra que hi hagi la voluntat de formar-ne un “ràpidament”. Això sí, González ha dit que la “prioritat” han de ser uns nous pressupostos i ha advertit contra un possible augment d’impostos, tant a Catalunya com a Espanya. De fet, el president de PIMEC ha denunciat la “constant” pujada de taxes d’ambdues administracions. “No voldria cridar al mal temps, però a Xile i a França, hi ha molt mals exemples de reaccions ciutadanes per temes de pujades que ningú s’hauria imaginat”, ha afirmat González. Segons el president de PIMEC, “sigui el govern que sigui”, s’han d’evitar les pujades de taxes. De fet, el president de la patronal de les petites i mitjanes empreses també ha advertit que en polítiques com les de la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic també s’ha d’evitar que els ciutadans i les empreses sempre hagin de pagar. En aquest sentit, ha demanat que les mesures de sostenibilitat reverteixin en “avantatges”.