Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

PIMEC veu “amb preocupació” la repetició d’eleccions espanyoles perquè causa “manca d’estabilitat”

ACN Barcelona.-La patronal de les petites i mitjanes empreses (PIMEC) veu “amb preocupació” la “manca d’estabilitat” que considera que comporta la celebració de noves eleccions a Espanya. En un comunicat, […]

Avatar
Agències 18/09/2019

ACN Barcelona.-La patronal de les petites i mitjanes empreses (PIMEC) veu “amb preocupació” la “manca d’estabilitat” que considera que comporta la celebració de noves eleccions a Espanya. En un comunicat, PIMEC lamenta que les formacions polítiques “actuïn únicament en clau partidista i no amb la voluntat de defensar els interessos generals”. En aquest sentit, la patronal demana “responsabilitat” als partits per arribar a “acords efectius que donin estabilitat per governar en una legislatura sòlida i duradora” i que permeti al teixit empresarial “seguir creixent”. Entre les mesures que demana PIMEC a un possible nou govern espanyol, PIMEC destaca abaixar la fiscalitat de les pimes, adaptant-la a les diferents estructures organitzatives, o rebaixar el cost energètic, que és el més alt d’Europa.

Així mateix, PIMEC demana instaurar un règim sancionador contra la morositat que “penalitzi les empreses que no compleixen amb la llei de lluita contra la morositat”. D’altra banda, també demana una llei de la Segona Oportunitat amb efectes reals per ajudar als empresaris que han fet fallida i que volen tornar a emprendre. La patronal també exigeix que es compleixin les inversions en infraestructures a Catalunya i que es faci “realitat el corredor mediterrani”. Finalment, PIMEC veu necessari prendre mesures per arribar a l’equilibri entre l’oferta i la demanda de la Formació Professional, i demana adaptar la cotització dels autònoms al volum d’activitat de cadascun.