Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

PIMEC veu amb “preocupació” la proposta d’un salari mínim català

ACN Barcelona.-El president de PIMEC, Josep González, ha avisat aquest dijous que veu amb “preocupació” la proposta d’un salari mínim català que planteja el Govern. En un esmorzar informatiu, González […]

Avatar
Agències 12/12/2019

ACN Barcelona.-El president de PIMEC, Josep González, ha avisat aquest dijous que veu amb “preocupació” la proposta d’un salari mínim català que planteja el Govern. En un esmorzar informatiu, González ha dit que des de la patronal de les petites i mitjanes empreses veuen “amb reserves” la proposta perquè “pot portar factors de no competitivitat”. “Una cosa és apujar el salari mínim i una altra fer pujades significatives”, ha dit González, que ha reclamat “seriositat” davant d’idees com les de situar el salari mínim català en 1.200 o 1.300 euros. “Fer una pujada de salari mínim a 1.300 euros és situar Catalunya en un pla de no-competitivitat respecte a d’altres regions”, ha avisat.

El Govern ha proposat aquest dijous un salari mínim català recomanat de 1.239 euros mensuals, una proposta que no satisfà a PIMEC. El seu president ha assegurat que la patronal estava a favor de la pujada de 900 euros aprovada pel govern espanyol, i ha donat a entendre que veuria bé una mesura pactada a tot l’Estat per ajudar el salari mínim als 1.000, però no només a Catalunya, i menys fins als 1.230. “Una cosa són 900, o 1.000, i una altra parlar de 1.300 a nivell de Catalunya. Són temes diferents, i val la pena mirar-se’ls amb seriositat”, ha advertit. “Mirem amb reserves la proposta de fer un salari mínim català perquè pot portar factors de no competitivitat”, ha reiterat. En aquest sentit, González ha dit que no creu que la voluntat del Govern sigui col·locar “les empreses en una situació de no-competitivitat”. Així, ha afirmat que si es tracta de millorar qüestions socials “s’ha de parlar” i promoure mesures que no només es plantegin a Catalunya “sinó a tota Espanya”, de manera que les empreses catalanes no es trobin en desavantatge respecte a les d’altres autonomies. “D’entrada, ens preocupa”, ha insistit. González ha dit que desconeix les “raons” i els “detalls” de la proposta, però ha plantejat que si es vincula a un nivell més alt de vida a Catalunya, o a Barcelona, s’haurien de buscar eines per abaratir determinats costos, en comptes de sumar als empresaris uns salaris mínims més elevats. González no ha entrat a valorar el fet que el Govern no compti amb les competències per fixar un salari mínim i s’ha limitat a dir que cal donar “seguretat” als empresaris.