Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Pimec valora positivament que hi hagi acord entre el PSOE i Unides-Podem però lamenta que té “poc contingut econòmic”

ACN Barcelona.-El president de Pimec, Josep González, ha valorat positivament que hi hagi acord entre el PSOE i Unides-Podem per a la formació de govern a l’Estat, tot i que […]

Avatar
Agències 31/12/2019

ACN Barcelona.-El president de Pimec, Josep González, ha valorat positivament que hi hagi acord entre el PSOE i Unides-Podem per a la formació de govern a l’Estat, tot i que ha lamentat que té “molt contingut social i poc contingut econòmic”. En declaracions a l’ACN, González ha afegit que el document que s’ha donat a conèixer està “ple de moltes intencions” però a la vegada amb “inconcrecions”. Ha afegit que és “molt positiu que ERC sigui un factor decisiu” per a la formació de govern a Madrid i per això veuria “molt favorable” l’abstenció dels republicans. González ha trobat a faltar aspectes econòmics com plans industrials, una fiscalitat per a les pimes o la baixada dels costos energètics i ha lamentat que s’apugi la pressió fiscal.

“Trobem molt positiu que s’escenifiqui un acord a través d’aquest pacte”, ha declarat González. El president ha insistit que són partidaris de la formació de govern perquè calen uns pressupostos i ha posat en valor “que sigui un partit català el que sigui decisiu”. També ha vist amb bons ulls el pacte entre el PSOE i el PNV “perquè es parla de treballar el concepte de nacionalitat basca i catalana”. En aquest sentit, ha destacat que el document entre el PSOE i Unides-Podem “admet” el conflicte polític català i per això veu “molt important que s’abordi i s’entri en fase de diàleg”. En l’àmbit econòmic, ha concretat que si es vol derogar l’article 52 de l’Estatut dels treballadors que permet l’acomiadament tot i malaltia, hauria d’anar acompanyat de mesures per controlar l'”absentisme excessiu que pateixen les empreses”. Per a González, aquest punt és “populista”. Pel que fa a la fiscalitat, ha valorat positivament que s’abaixi l’impost de societats a les pimes, tot i que ha trobat a faltar que es parli sobre una fiscalitat pròpia per a les pimes. Pel que fa a l’increment de l’IRPF, no ha entrat a valorar la mesura concreta però sí que ha criticat que un cop més s’aposti per apujar impostos. “Malauradament acabem sempre parlant d’augment d’impostos i no veig que enlloc es parli de reducció de despeses per equilibrar els pressupostos”, ha asseverat. Sobre el fet de prioritzar els convenis sectorials i no d’empresa, ha reclamat que es tingui en compte que hi ha empreses que no poden seguir els increments salarials marcats als convenis sectorials i ha afegit que aquestes haurien de poder despenjar-se dels mateixos si ho justifiquen. Pel que fa la intenció d’apujar el Salari Mínim Interprofessional a uns 1.200 euros durant la legislatura, ha alertat que, tot i no ser contraris, aquesta és una mesura que “s’ha d’estudiar molt bé” com portar-la a la pràctica. “Increments de cop podrien portar problemes”, ha apuntat, al mateix temps que ha dit que cal que siguin “ben estudiats i progressius”. González ha valorat positivament que es vulgui incrementar la inversió en I+D, així com les mesures per lluitar contra el canvi climàtic. Ha afegit però que es parla d’autoconsum energètic, d’economia circular i de potenciar les energies renovables però no de reduir els costos energètics actuals, crítica que han fet reiteradament des de Pimec. També sobre les pimes, ha lamentat que no s’incloguin mesures per lluitar contra la morositat ni s’afegeixi un règim sancionador per als que paguen tard a les empreses. “És una gran mancança que trobem”, ha insistit.