Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

PIMEC valora positivament les mesures fiscals aprovades al Consell de Ministres però les considera “insuficients”

ACN Barcelona.-PIMEC ha valorat positivament les mesures fiscals aprovades aquest dimarts pel Consell de Ministres però ha advertit que són “insuficients” per ajudar les pimes i els autònoms en la […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Barcelona.-PIMEC ha valorat positivament les mesures fiscals aprovades aquest dimarts pel Consell de Ministres però ha advertit que són “insuficients” per ajudar les pimes i els autònoms en la “crítica” situació econòmica actual. El govern espanyol ha ajornat el termini del pagament de l’IVA i les retencions d’IRPF del primer trimestre del 20 d’abril al 20 de maig, així com l’impost de societats fraccionat a compte. La patronal ha celebrat aquesta mesura però ha recordat que té un abast “molt inferior” a les adoptades per la resta de països europeus, ja que l’ajornament es dona només a empreses amb una facturació de fins a 600.000 euros. A Itàlia, la mesura s’aplica a les micro-empreses i, a França, a les petites.

Davant aquesta situació, la confederació ha reiterat la petició d’ajornar el termini tributari al 30 de setembre per “donar oxigen” a les pimes i autònoms. PIMEC calcula que l’endarreriment d’ofici dels impostos del 20 d’abril i el 27 de juliol aportaria a les petites i mitjanes empreses uns 12.300 milions d’euros en liquiditat, un import que els podria permetre “subsistir” en els pròxims mesos i evitar “impagaments, deutes i insolvències”. A més, la patronal ha proposat una reducció del 25% en les quotes d’estimació objectiva corresponents al primer trimestre del 2020, així com l’aplicació de deduccions fiscals ampliades en l’impost de societats i IPRF per la compra de materials de protecció per part de les empreses. La patronal ha reclamat també una “implementació immediata” de la Taxa Digital per garantir la “solidaritat” dels sectors que continuen creixent i generant beneficis durant el coronavirus.