Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Pimec valora “positivament” les mesures anticrisi de Sánchez, però demana una resposta més “immediata” i “estructural”

ACN Barcelona – La patronal catalana de les petites i mitjanes empreses (Pimec) valora “positivament” les mesures anticrisi plantejades pel govern espanyol, però demana una resposta “immediata” i “estructural” davant […]

Agències 30/03/2022

ACN Barcelona – La patronal catalana de les petites i mitjanes empreses (Pimec) valora “positivament” les mesures anticrisi plantejades pel govern espanyol, però demana una resposta “immediata” i “estructural” davant la situació econòmica causada per la guerra d’Ucraïna. Paral·lelament, des de l’entitat que presideix Antoni Cañete afirmen que la rebaixa dels preus dels carburants proposada aquesta setmana, de fins a 20 cèntims per litre, es queda “curta” i no arriba al 10% del cost total del combustible. Pel que fa a la proposta de limitar les opcions d’acomiadament, adverteixen que genera “inseguretat jurídica” i pot acabar afectant la “viabilitat” de moltes empreses.

Sobre les mesures suggerides per pal·liar l’escalada del preu de l’energia, des de Pimec insisteixen a demanar una reforma que eviti que el preu del gas condicioni la factura final. En aquest sentit, aposten per mesures “encaminades a garantir la fixació de preus justos” i no a fer “més despesa pública”.

Sobre els nous préstecs ICO, la patronal recorda que les empreses més petites es troben ja en una situació de “sobreendeutament” i recorda que les línies ICO Covid-19 encara no estan esgotades. En aquest sentit, defensa mesures com l’allargament dels venciments i carències en el retorn dels crèdits públics atorgats els darrers anys.