Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

PIMEC valora “l’esforç” del Govern amb els nous ajuts però creu que haurien d’haver arribat abans

ACN Barcelona.-PIMEC ha valorat positivament aquest dilluns “l’esforç” del Govern amb els nous ajuts anunciats, que sumen un total de 618 milions d’euros, però ha remarcat que haurien d’haver arribat […]

Avatar
Agències 25/01/2021

ACN Barcelona.-PIMEC ha valorat positivament aquest dilluns “l’esforç” del Govern amb els nous ajuts anunciats, que sumen un total de 618 milions d’euros, però ha remarcat que haurien d’haver arribat abans. Segons la patronal de les petites i mitjanes empreses, ara cal que els ajuts “s’abonin amb la màxima urgència” i “sense generar desigualtats a l’hora de fer el repartiment”. La patronal afirma que els ajuts per a les pimes “queden lluny de les seves necessitats per substituir i haurien de ser superiors”, i destaca que no s’han d’imposar “més obligacions” per accedir-hi, ja que les fa poc accessibles. El pagament de 2.000 euros per a treballador en ERTO a les pimes de menys de 50 treballadors està condicionat a mantenir l’ocupació fins a finals d’any.

En tot cas, PIMEC destaca que les mesures “representen una proposta més ambiciosa que la dels ajuts concedits fins ara”. La patronal recorda que el Consell de Diàleg Social, on s’ha treballat la iniciativa, pot millorar en les properes hores en diverses reunions l’anunci ja fet. El president de PIMEC, Josep González, ha demanat “posar els recursos públics en les prioritats, tramitar i abonar els ajuts anunciats amb urgència”.