Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

PIMEC Turisme reclama “sensibilitat empresarial” i revisar la posada en marxa del recàrrec de la taxa turística

ACN Barcelona.-PIMEC Turisme ha reclamat “sensibilitat empresarial” a l’Ajuntament de Barcelona i revisar la posada en marxa del recàrrec de la taxa turística. L’impost va entrar en vigor aquest dimarts, […]

Avatar
Agències 02/06/2021

ACN Barcelona.-PIMEC Turisme ha reclamat “sensibilitat empresarial” a l’Ajuntament de Barcelona i revisar la posada en marxa del recàrrec de la taxa turística. L’impost va entrar en vigor aquest dimarts, però el sector segueix reclamant que es compleixi l’acord de la Comissió d’Economia i Hisenda del passat 19 de maig i que aquest recàrrec no s’apliqui fins al gener de 2022. “No s’entendria que la Generalitat hagi tornat a ajornar l’increment de tarifes de l’impost sobre les estades en establiments turístics i que a Barcelona el govern municipal tiri endavant sense escoltar les necessitats del sector”, ha assegurat la presidenta de la sectorial, Isabel Galobardes.

PIMEC Turisme considera que no seria “solidari” que l’administració apugi els impostos i ha reclamat “suport” per a un sector especialment afectat per la pandèmia. La sectorial considera que cal revertir i trobar solucions a l’entrada en vigor del recàrrec i s’ha referit a un acord del passat mes de desembre, quan el govern municipal va afirmar que la situació econòmica determinaria l’entrada en vigor de la taxa.L’entitat ha insistit en la necessitat de treballar pel bé comú de la recuperació econòmica i de llocs de treball amb mesures efectives i destinades a la supervivència del sector. “Les empreses són les primeres interessades a recuperar el personal en ERTO i la seva activitat, però si a les conseqüències de la pandèmia i a un altre estiu sota mínims li sumem l’aplicació de la taxa turística, la situació serà molt complicada”, ha advertit Galobardes.En aquest sentit, l’entitat s’ha ofert com a interlocutora per trobar solucions i informar “degudament” a la ciutadania.