Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Pimec reclama un pla d’ajuda a les empreses del sector de l’esport, en retrocés des de la pandèmia

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La patronal de les petites i mitjanes empreses Pimec ha reclamat aquest dimarts un pla d’ajuda pel sector de l’esport. Segons ha alertat l’organització, les pimes dedicades a l’activitat física es troben en retrocés des de l’inici de la pandèmia. Així mateix, ha afirmat que l’augment dels costos energètics provocat per la guerra d’Ucraïna fa perilla les empreses més endeutades. “El sector esportiu és clau a l’economia del país, ja que representa el 2% del PIB i ocupa més de 95.000 persones a Catalunya”, ha avisat la patronal en un comunicat. Tanmateix, el president de Pimec Esports, August Tarragó, ha demanat al Govern “una veritable aposta per garantir la continuïtat i la viabilitat d’aquest sector”.

Tal com afirma Pimec, fins al moment de la pandèmia de coronavirus l’esport era un sector “emergent i en clar creixement” a Catalunya, però a partir del 2020 el valor afegit per empresa ha caigut més que al conjunt de pimes. Segons les dades presentades avui per l’economista i responsable d’estudis de la patronal, Moisès Bonal, els resultats de les pimes de l’esport són més petits que els del conjunt de pimes, i el 2020 són negatius.

Publicitat

Pel president de Pimec, Antoni Cañete, l’augment de costos energètics empitjora la situació de les empreses amb un alt nivell d’endeutament, una situació “perillosa” que se suma als efectes de l’augment dels tipus d’interès. Per fer front a aquests reptes, els empresaris proposen aplicar una rebaixa de l’IVA al sector de l’esport, la bonificació de l’IRPF i de l’Impost de Societats, la creació d’un “bo esportiu” i l’establiment d’un topall del cost de l’energia per a pimes.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió