Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

PIMEC reclama que la participació de les pimes als fons europeus sigui “real, i no per justificar l’expedient”

ACN Barcelona.-El president de PIMEC, Antoni Cañete, ha reclamat aquest dimarts una participació “real” de les petites i mitjanes empreses als fons europeus, “i no per justificar l’expedient”. En una […]

Avatar
Agències 27/04/2021

ACN Barcelona.-El president de PIMEC, Antoni Cañete, ha reclamat aquest dimarts una participació “real” de les petites i mitjanes empreses als fons europeus, “i no per justificar l’expedient”. En una roda de premsa posterior a l’Assemblea General de la patronal, Cañete ha advertit de les dificultats d’aquestes companyies per accedir a la presentació de projectes i ha reclamat “informació i acompanyament” per part de les administracions. En la clausura de l’Assemblea General, el conseller d’Empresa i Coneixement en funcions, Ramon Tremosa, ha demanat a PIMEC tenir un “paper de lideratge” en els fons Next Generation i fer un “front comú” per “no malgastar” els recursos europeus.

El conseller d’Empresa i Coneixement ha reclamat a la patronal “ser proactius” per tal que els recursos arribin a les petites i mitjanes i que serveixin per guanyar nous sectors d’activitat, com el vehicle elèctric, i “no desvirtuar” el propòsit d’Europa de generar una “oportunitat” per a la reconversió industrial. El president de PIMEC, Antoni Cañete, ha recordat que els fons Next Generation no són una “repartidora” i ha alertat del risc que les petites i mitjanes empreses quedin excloses. “A diferència de les grans empreses, amb capacitat econòmica, professionals i contactes per fer plantejaments de dimensions importants per dur a terme els projectes, les pimes tenim un problema important per accedir a la presentació de projectes”, ha lamentat. Per aquest motiu, ha reclamat limitar l’accés als fons europeus a les empreses que estiguin al corrent dels pagaments. El president de la patronal ha denunciat la morositat d’algunes grans companyies i ha demanat al Congrés dels Diputats accelerar el tràmit de la proposició de llei per posar en marxa el règim sancionador. “Si no s’aprova, hi haurà una allau de tancament d’empreses i pèrdua de llocs de treball en els pròxims mesos”, ha alertat. El president de la patronal ha atès els mitjans de comunicació després de l’Assemblea General de PIMEC, la primera després de les eleccions de l’entitat. L’òrgan ha aprovat els comptes de la confederació del 2020 i el pressupost del 2021. En concret, l’Assemblea General de PIMEC ha aprovat un pressupost de 16,1 milions d’euros per al 2021 i preveu tancar l’any amb un resultat de 558.000 euros. Aquest pressupost contempla la reducció en l’àmbit de polítiques actives de formació, de cinc a 3,5 milions d’euros, i ha de permetre a la patronal incrementar fins a un 72% els ingressos fruit de l’activitat de quotes d’associats i els projectes i serveis de socis.L’òrgan també ha aprovat aquest dimarts el nomenament de l’expresident de PIMEC, Josep González, com a president d’honor i ha acordat atorgar-li la medalla d’or al mèrit empresarial. Amb tot, Cañete ha celebrat el compromís de la Generalitat per rescatar les empreses catalanes excloses dels ajuts directes plantejats pel govern espanyol amb l’ampliació d’aquests a les pimes de la cadena de valor. En aquest sentit, ha reclamat més recursos perquè les comunitats autònomes puguin cobrir tots els sectors “sense dificultats”. Així mateix, ha demanat “generositat” als partits polítics per formar un Govern “fort i estable” a Catalunya. “No pot ser que hagin passat gairebé tres mesos de les eleccions i no tinguem un Executiu que està atacant una qüestió tan important com els pressupostos o la gestió dels fons europeus”, ha lamentat. En el seu discurs, Cañete també ha destacat la importància d’accelerar la vacunació de la població i ha defensat l’autorització d’altres vacunes a la Unió Europea i L’Estat, així com una col·laboració público – privada per agilitzar el procés.