Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Pimec reclama “mesures de suport” per als sectors que surten perjudicats amb la nova factura de la llum

ACN Barcelona.-Pimec ha reclamat “mesures de suport” per als sectors empresarials que surten perjudicats amb la nova factura de la llum, amb tres tarifes horàries i dues potències. La patronal […]

Avatar
Agències 07/06/2021

ACN Barcelona.-Pimec ha reclamat “mesures de suport” per als sectors empresarials que surten perjudicats amb la nova factura de la llum, amb tres tarifes horàries i dues potències. La patronal considera que per a tots aquells que surten damnificats amb la nova factura elèctrica “el camí de la millora de l’eficiència hauria de venir acompanyat de mesures addicionals”. En aquest sentit, Pimec aposta per mesures complementàries com una rebaixa de l’IVA per a determinats consums, la posada en marxa del Fons Nacional per a la Sostenibilitat del Sistema Elèctric i incentivar una major penetració de les renovables, “un fet que permetria abaixar el preu de l’electricitat a mitjà termini”, ha assenyalat el president de la comissió d’Energia de Pimec, Joan Vila.

Vila ha recordat que la nova tarifa elèctrica intenta disminuir la relació entre el consum en hores vall i en hores punta, que a França és d’1,3 i a Espanya és d’1,6. “Per aconseguir això, la modificació tarifària abaixa el cost fix de la connexió i apuja el cost de l’energia, fent el camí invers que es va fer per assegurar els ingressos del sistema el 2012 arran de la crisi immobiliària”, ha apuntat el president de la comissió d’Energia de Pimec. “Allò va mantenir els ingressos de les companyies elèctriques, malgrat haver baixat el consum elèctric”, ha assenyalat Vila, que afirma que la nova tarifa “vol ser un senyal que cal invertir en la millora de l’eficiència en el consum”. “I això s’aconsegueix fent millores en l’aïllament dels habitatges i de les pimes, canviant la il·luminació a LEDs, variant la climatització a bomba de calor, o introduint l’autoconsum fotovoltaic i la bateria”, ha enumerat el president de la comissió d’Energia de Pimec. “Es tracta d’un camí que caldrà fer a poc a poc”, ha conclòs Vila.