Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

PIMEC reclama mesures “amb urgència” per frenar l’espiral inflacionària

ACN Barcelona.-PIMEC ha reclamat aquest dimecres a les administracions públiques que actuïn “amb urgència” per frenar l’espiral inflacionària, que avisa que amenaça la viabilitat dels negocis de petites i mitjanes […]

Agències 15/12/2021

ACN Barcelona.-PIMEC ha reclamat aquest dimecres a les administracions públiques que actuïn “amb urgència” per frenar l’espiral inflacionària, que avisa que amenaça la viabilitat dels negocis de petites i mitjanes empreses i autònoms. En un comunicat coincidint amb la publicació de noves dades rècord d’inflació –amb un 5,3% a Catalunya al novembre- PIMEC lamenta la pujada de preus en productes energètics, determinades matèries primes i els costos de transport. La patronal anticipa, a més, que amb la inflació s’apujaran altres costos empresarials com els salaris, els lloguers, els materials o components, o els tipus d’interès.

“Aquesta espiral inflacionària posa en risc el manteniment de moltes activitats, per la dificultat de les pimes i els autònoms de repercutir la totalitat dels increments de costos a curt termini”, ha indicat la patronal. PIMEC demana a les administracions que actuïn per resoldre les causes de l’augment de preu, sobretot en el cas de l’energia, però també per compensar les seves conseqüències. En aquest sentit, avisa d’efectes en termes de competitivitat, finançament o indexació en els preus dels contractes públics.