Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

PIMEC reclama a Torrent “màxima urgència” en la tramitació de la línia d’ajuts a les empreses excloses de l’ampliació

ACN Barcelona.-PIMEC ha reclamat al conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, “màxima urgència” en la tramitació de la nova línia d’ajuts directes per a les empreses excloses de l’ampliació, com […]

Avatar
Agències 15/06/2021

ACN Barcelona.-PIMEC ha reclamat al conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, “màxima urgència” en la tramitació de la nova línia d’ajuts directes per a les empreses excloses de l’ampliació, com es va acordar aquest dilluns en la reunió del Consell del Diàleg Social. “Cal dotar les pimes de les eines i els canvis normatius necessaris per millorar la seva viabilitat i competitivitat i permetre el seu creixement com a factor clau per a la recuperació econòmica”, ha assegurat el president de la patronal, Antoni Cañete, en una reunió de la Junta Directiva amb la participació de Roger Torrent. El conseller i la patronal s’han compromès a afrontar el debat i les accions per impulsar la reconstrucció econòmica i social.

El president de la confederació ha reclamat al conseller d’Empresa i Treball que legisli pensant primer en “els petits” per fer “gran” el teixit productiu català i impulsar la creació d’ocupació i riquesa. Cañete ha reclamat un “gran acord” per enllestir el Pacte Nacional per a la Indústria, una eina “imprescindible”, i ha demanat tenir en compte les pimes en el repartiment dels fons europeus. “Cal reindustrialitzar el país i això no passa només pels fons Next Generation, que seran una oportunitat que tenim a tocar, però no l’única”, ha assegurat.Per altra banda, la patronal ha posat en valor l’acord assolit aquest dilluns en el marc del Consell del Diàleg Social, que defineix l’ampliació dels ajuts directes a les empreses afectades per la pandèmia. Tot i això, la confederació ha demanat “celeritat” a l’hora d’estendre els ajuts a empreses excloses de la convocatòria de recursos estatals per “no deixar ningú enrere”. La confederació ha recordat que alguns dels sectors exclosos també han patit les conseqüències de la pandèmia, com en el cas de farmàcies ubicades en zones turístiques o alguns segments industrials i de la cadena de valor de sectors afectats.