Dissabte, 15 de maig de 2021 - Edició 1024
La República

Pimec lamenta que el Pla Recuperació que el govern espanyol comporta “desequilibris” per a les pimes

ACN Barcelona.-Pimec ha lamentat que el Pla de Recuperació que el govern espanyol ha tramès a la CE inclou “omissions i desequilibris” per a les petites i mitjanes empreses. Per […]

Avatar
Agències 05/05/2021

ACN Barcelona.-Pimec ha lamentat que el Pla de Recuperació que el govern espanyol ha tramès a la CE inclou “omissions i desequilibris” per a les petites i mitjanes empreses. Per exemple, critica que el programa d’impuls a les pimes compta només amb el 7% del total d’ajudes previstes al Pla, és a dir, 4.894 MEUR dels gairebé 70.000 MEUR. La patronal destaca, a més, els recursos per digitalitzar les administracions públiques, amb 3,3 milions de treballadors, pugen a 4.315 milions, mentre que els destinats a digitalitzar les pimes, que sumen 9 milions de treballadors a tot l’Estat, són de 4.066 MEUR. Pimec demana al govern que no endarrereixi més aquests fons perquè moltes empreses han aturat inversions i projectes esperant que arribin els diners.

La patronal també ha posat de manifest que el Pla no garanteix que els recursos no arribin a aquelles empreses que no compleixin amb la Llei de morositat, “una de les grans reformes pendents de l’Estat”, insisteix Pimec, que recorda que el text ha estat objecte d’una proposició de Llei al Congrés de Diputats. Amb tot, la patronal ha exigit “més ambició i concreció del Pla en matèria de terminis de pagament” per assolir els estàndards europeus. Pel que fa als Projectes Estratègics de Transformació i Recuperació (PERTE), Pimec ha mostrat la seva desconfiança cap aquesta figura després que se n’hagin aprovats sis en diferents àmbits. Segons afirma, caldria garantir la màxima participació de les pimes a través de subvencions, o altres mecanismes de col·laboració públic-privada més àgils, i no amb préstecs que accentuen les ràtios d’endeutament i afecten la seva viabilitat.