Dilluns, 21 de setembre de 2020 - Edició 788
La República

PIMEC i la Federació de Farmàcies s’ofereixen a Salut per fer sistemes de cribratge ràpids

ACN Barcelona.-PIMEC i la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) s’han ofert al Departament de Salut per fer sistemes de cribratge ràpids un cop es verifiqui que aquestes proves […]

Avatar
Agències 16/09/2020

ACN Barcelona.-PIMEC i la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) s’han ofert al Departament de Salut per fer sistemes de cribratge ràpids un cop es verifiqui que aquestes proves són fiables i es poden fer amb seguretat, sense errades i a preu assequible. El secretari general de PIMEC, Antoni Cañete, ha constatat que aquestes proves permetrien millorar la compatibilitat entre la seguretat per a la salut i la continuïtat de l’activitat econòmica i empresarial. Determinats sectors ara paralitzats podrien tornar a funcionar. També ha aprofitat per demanar que s’apliqui ja la reducció de les quarantenes, com fan altres països de l’entorn.

Per la seva banda, el president de FEFAC, Antoni Torres, ha remarcat que aquests cribratges s’haurien de realitzar sota protocol del Departament de Salut, en entorns seleccionats específicament per la seva idoneïtat i accessibilitat, perquè la persona no dubti a on dirigir-se per realitzar-se el test, centres que han d’estar en contacte i comunicar els resultats a l’autoritat sanitària, responsable del seguiment de la pandèmia. En aquest sentit, ha apuntat que les farmàcies són un dels possibles “punts idonis” per a la realització d’aquest tipus de test, “donada la seva capil·laritat, mitjans, xarxa, professionalitat, experiència en altres proves i confiança de la població en els seus professionals”.

Relacionats