Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

PIMEC i Foment veuen “insuficients” per al comerç i la restauració les noves mesures anunciades pel Govern

ACN Barcelona.-PIMEComerç i Foment Comerç, les dues sectorials de les grans patronals catalanes del sector, consideren “insuficients” les noves mesures anunciades aquest dijous pel Govern, especialment pel que fa als […]

Avatar
Agències 04/02/2021

ACN Barcelona.-PIMEComerç i Foment Comerç, les dues sectorials de les grans patronals catalanes del sector, consideren “insuficients” les noves mesures anunciades aquest dijous pel Govern, especialment pel que fa als establiments comercials i a la restauració. Les dues patronals veuen “adient” ampliar el confinament a l’àmbit comarcal per “acabar amb l’aïllament comercial de milers d’establiments” però avisen que els nous horaris per a bars i restaurants segueixen “ofegant els professionals” perquè no permeten “operar dins un marge de viabilitat dels negocis”. Així mateix, reclamen que s’hauria de permetre l’obertura del comerç en cap de setmana i la dels establiments de més de 400 metres quadrats, si cal, en aquest cas, amb acotament d’espais.

PIMEC i Foment recorden que el sector comercial ha patit una davallada de facturació “evident” durant el 2020 i el 2021 “no està essent diferent”. Segons apunten, un 54% dels comerciants tenen la percepció que la situació del seu negoci empitjorarà o hauran de tancar en els propers sis mesos.