Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

PIMEC Esports i PIMEC Turisme reclamen “diàleg” a Salut per planificar el desplegament del certificat covid

ACN Barcelona.-PIMEC Esports i PIMEC Turisme han reclamat “diàleg” al Departament de Salut per planificar el desplegament del certificat covid i garantir la seguretat jurídica i l’aplicació pràctica de les […]

Avatar
Agències 24/11/2021

ACN Barcelona.-PIMEC Esports i PIMEC Turisme han reclamat “diàleg” al Departament de Salut per planificar el desplegament del certificat covid i garantir la seguretat jurídica i l’aplicació pràctica de les accions que s’han d’implementar. Les sectorials han demanat una reunió amb la conselleria, així com ajuts directes per compensar els costos empresarials derivats de la implementació de la mesura. La patronal ha insistit que la seguretat per a les persones és compatible amb l’activitat econòmica i empresarial i ha advertit que la implantació del certificat de vacunació en els locals esportius i la restauració tindrà efectes en les empreses que inclouen aquestes activitats.

En aquest escenari, PIMEC també ha reclamat “coherència” a les administracions, ja que considera que activitats de característiques similars han quedat fora de la mesura. Per altra banda, la regulació preveu demanar el passaport covid als clients, però no a les persones treballadores. “En tot cas s’hauria de demanar a tothom per garantir espais de baix risc de contagi”, ha manifestat.La patronal ha destacat també la situació de les empreses de l’oci nocturn, amb problemes amb l’aplicació per validar els certificats de vacunació. Per això, PIMEC també ha demanat a l’administració una revisió d’aquesta eina i una dotació d’infraestructura tecnològica suficient per donar resposta als sectors afectats.