Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

PIMEC diu que les dades de l’atur mostren que les empreses catalanes prioritzen els ERTO a l’extinció de contractes

ACN Barcelona.-PIMEC ha assegurat que les dades de l’atur publicades aquest dijous evidencien la preferència de les empreses catalanes per als Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) enfront l’extinció de […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Barcelona.-PIMEC ha assegurat que les dades de l’atur publicades aquest dijous evidencien la preferència de les empreses catalanes per als Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) enfront l’extinció de contractes per “ajustar-se” a la situació de crisi. Per revertir aquesta situació, la patronal ha demanat mesures per facilitar la liquiditat a les petites i mitjanes empreses i autònoms i ha proposat ajornaments en el pagament d’impostos i cotitzacions socials. A més, ha reclamat incrementar el finançament per a les polítiques de formació, després que el ministeri d’Educació anunciés aquest dimecres la retallada de les polítiques de Formació Professional per a l’ocupació.

La confederació ha assegurat que els efectes de la crisi del coronavirus s’han reflectit en l’augment del nombre de persones aturades, que han augmentat un 5,4% interanual a Catalunya. En comparació amb el mes anterior, l’atur s’ha incrementat un 5,5%. Els sectors més afectats han estat els serveis i la construcció, seguit de la indústria.