Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Pimec diu que la indústria ha de representar almenys el 35% del PIB per tenir “un futur econòmic pròsper”

ACN Barcelona.-Pimec defensa que la indústria ha de representar almenys el 35% del PIB a Catalunya -actualment se situa per sota el 20%- per tenir “un futur econòmic pròsper”. Així […]

Avatar
Agències 16/07/2020

ACN Barcelona.-Pimec defensa que la indústria ha de representar almenys el 35% del PIB a Catalunya -actualment se situa per sota el 20%- per tenir “un futur econòmic pròsper”. Així ho ha expressat aquest dijous el president de la patronal a Barcelona, Víctor Campdelacreu, durant l’acte ‘Catalunya com a motor industrial del sud d’Europa’, celebrat a Sabadell. En la mateixa línia s’ha expressat el president de Pimec Vallès Oriental, Daniel Boil, que ha proposat la creació de “clústers potents” per tal de “millorar la imatge i la internacionalització del sector”. Per Boil, l’objectiu final “passa per afavorir la captació d’inversió estrangera”, incrementant també els acords de col·laboració público-privada.

La trobada també ha comptat amb la presència del president de Pimec Baix Llobregat, Joan Soler, qui ha apostat per una millora de les infraestructures de mobilitat. “Les congestions resten productivitat i capacitat competitiva a les empreses, encareixen les seves despeses i impacten en la sostenibilitat del territori”, ha apuntat. En aquest sentit, ha comentat que la crisi del coronavirus “resta capacitat inversora” i ha afegit que “caldrà fer un esforç amb esperit d’interès comú i generositat”.Després de les intervencions dels tres directius, el secretari general de Pimec, Antonio Cañete, ha moderat un debat on s’ha destacat la importància de la indústria auxiliar i el pes de la producció del sector a la segona corona metropolitana. Al debat hi ha participat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa.