Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

PIMEC demana una conselleria de Turisme per la “importància estratègica” d’un sector que suposa l’11% del PIB

ACN Barcelona.-La sectorial de turisme de PIMEC ha demanat al nou govern que promogui una conselleria de Turisme específica “per donar resposta a les necessitats del sector”, que representa l’11% […]

Avatar
Agències 03/03/2021

ACN Barcelona.-La sectorial de turisme de PIMEC ha demanat al nou govern que promogui una conselleria de Turisme específica “per donar resposta a les necessitats del sector”, que representa l’11% del PIB, concentra més de 78.000 empreses i genera més de 400.000 llocs de feina, un 14% del total de l’ocupació. PIMEC Turisme destaca la “importància estratègica i vertebradora que té el sector sobre la resta d’activitats” i el conjunt del territori, i avisa de la necessitat que hi ha de prestar-hi atenció tenint en compte l’impacte de la pandèmia. En aquesta línia, la patronal també destaca que el nou govern italià de Mario Draghi ha creat un ministeri de Turisme davant de la importància que tindrà en la gestió dels nous fons europeus i la recuperació.

Des de PIMEC Turisme lamenten que el sector ha patit una recessió profunda que posa “en qüestió les bases competitivitat d’un model que exigeix una reflexió per part de tots els agents relacionats”. En aquesta línia, la contracció de l’activitat durant el 2020 s’ha reduït entre un 75% i un 80%, provocant “greus problemes de liquiditat, tresoreria, solvència i endeutament al teixit empresarial, així com un ajustament laboral important”.