Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Pimec demana reformes més profundes que els canvis normatius anunciats per a la creació d’empreses i les start-ups

ACN Barcelona.-Pimec ha demanat canvis profunds que vagin més enllà dels dos avantprojectes de llei que el govern espanyol ha presentat sobre la creació d’empreses i les start-ups. En un […]

Avatar
Agències 02/08/2021

ACN Barcelona.-Pimec ha demanat canvis profunds que vagin més enllà dels dos avantprojectes de llei que el govern espanyol ha presentat sobre la creació d’empreses i les start-ups. En un comunicat, considera que les normes “són insuficients” per facilitar la creació i creixement empresarial. “Calen reformes de calat per a simplificar els tràmits administratius, abaixar la pressió fiscal a les pimes, facilitar el compliment normatiu, flexibilitzar el marc laboral i moltes altres mesures”, ha dit el president de Pimec, Antoni Cañete. Sobre el projecte de llei d’start-ups, l’entitat ha avisat que la proposta “és massa restrictiva i excloent”, ja els incentius “no es podran aplicar quan algun dels fundadors ja hagi fet una empresa emergent prèviament”.

La patronal creu que aquesta mesura és “poc útil quan precisament els emprenedors reincidents solen crear al final les start-ups més exitoses”. Per això, proposa que la categoria “emergent” s’estableixi segons paràmetres objectius i de forma descentralitzada, no pas en base a un altre procediment administratiu davant l’empresa pública Enisa.Pel que fa al projecte de llei ‘crea i creix’, Pimec ha destacat que l’eliminació del capital social mínim de 3.000 euros per a crear una societat limitada i l’obligació als notaris d’usar el sistema CIRCE per a constituir empreses de manera exprés seran “poc efectives si no es redueixen moltes altres traves a l’activitat i el creixement empresarial”. Així mateix, ha avisat que caldrà “comprovar l’aplicació” de la declaració responsable o la comunicació com a regla general per a iniciar una activitat.Finalment, la patronal ha valorat positivament que es recullin les demandes que reiteradament ha demanat respecte de la morositat en el redactat de l’avantprojecte de Llei i que contempla excloure les empreses moroses de les subvencions públiques i també resoldre els contractes públics quan el contractista principal no pagui els seus proveïdors. Malgrat això, la patronal catalana demana als diputats que millorin el redactat “per garantir que es passa de les intencions als fets”, quan el projecte legislatiu entri al Congrés.D’altra banda, Pimec ha recordat que mentre el Ministeri d’Assumptes Econòmics publicava l’avantprojecte de la Llei ‘Crea i creix’, el Ministeri de Justícia afegia a última hora un canvi de model pel registre de comptes anuals, un fet que l’entitat ha denunciat amb una carta al ministeri expressant la seva queixa formal i posant de relleu com les administracions “no pensen primer en els petits”.