Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Pimec demana que les pimes i els autònoms “no es quedin fora” de la contractació pública

ACN Barcelona.-Pimec ha demanat facilitar l’accés de les pimes i els autònoms a la contractació pública amb l’objectiu que puguin aprofitar les oportunitats que aquesta genera. En una trobada digital, […]

Avatar
Agències 15/12/2020

ACN Barcelona.-Pimec ha demanat facilitar l’accés de les pimes i els autònoms a la contractació pública amb l’objectiu que puguin aprofitar les oportunitats que aquesta genera. En una trobada digital, organitzada per la patronal, sota el títol “Compra pública: una nova finestra per al teu negoci”, el president de la Comissió de Contractació Pública de l’organització, Josep Tres, ha dit que “la compra pública és una eina que pot potenciar el creixement i un element que pot suposar la transformació dels negocis”. Aquest esdeveniment digital, també ha comptat amb la participació del secretari general de Pimec, Antoni Cañete, qui ha alertat que les pimes veuen llunyana la contractació pública perquè pensen que és per a les grans empreses, “però no és així”.

“Les pimes representen el 99,98% de les empreses del nostre país i no poden quedar-se fora; han d’aprofitar la capacitat de contractació de l’Administració Pública, ja és la més important que es fa”, ha conclòs.La directora general de Contractació Pública de la Generalitat de Catalunya, Mercè Corretja, ha parlat de la recuperació econòmica a través de la compra pública, tot destacant que la Generalitat va destinar el 2019 un total de 2.300 milions d’euros a adjudicacions de contractes del sector públic. Per part seva, el director dels Serveis de Coordinació de Contractació Administrativa de l’Ajuntament de Barcelona, Miquel Benito, ha explicat el Pla de compra pública sostenible 2020-2021: “Estem recopilant tota la contractació que ha de sortir el 2021 per programar-la tan aviat com sigui possible i publicar-la, fent-la extensiva a les pimes”.Seguidament, el responsable d’Anàlisi Econòmica de la direcció general de Contratació Pública, Albert Olives, ha explicat les dades de participació de les pimes en la compra pública: “L’any passat hi van participar 2.452 pimes, xifra que suposa el 76% dels adjudicataris de la Generalitat”. A més, ha destacat que “hi ha adjudicataris que són una pime a totes les comarques de Catalunya; no cal estar a l’Àrea Metropolitana”.L’economista Anton Costas ha participat en aquesta trobada digital i s’ha mostrat optimista de cara al 2021: “Estem tenint senyals positius per a l’economia espanyola, com la vacuna, les inversions del Banc Central Europeu (BCE), l’estabilitat que suposa comptar amb uns Pressupostos Generals de l’Estat, la marxa de Donald Trump, etc.”. En aquest sentit, ha dit que el quart trimestre de 2020 serà millor que la previsió que en tenim i ha pronosticat un 2021 en el qual “veurem una economia més dinàmica de la que esperem i una recuperació més ràpida, tot i que no completa”.Finalment, ha alertat que la Covid-19 ens ha deixat un escenari social dramàtic per les desigualtats i la pobresa. Per això, ha destacat la necessitat de crear ocupació de qualitat i per a tothom que vulgui treballar, així com la importància de mesures inclusives.