Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Pimec demana que l’augment del sou mínim vagi acompanyat de “mesures per garantir la competitivitat”

ACN Barcelona – Pimec ha demanat que l’augment del Sou Mínim Interprofessional (SMI) fins als 1.080 euros, aprovat avui al Congrés dels Diputats vagi acompanyat de “mesures per garantir la […]

Agències 14/02/2023

ACN Barcelona – Pimec ha demanat que l’augment del Sou Mínim Interprofessional (SMI) fins als 1.080 euros, aprovat avui al Congrés dels Diputats vagi acompanyat de “mesures per garantir la competitivitat” de les micro, petites i mitjanes empreses. El president de la patronal, Antoni Cañete, ha defensat que l’SMI sigui “el més alt possible”, sempre que “no faci perdre competitivitat a les empreses, ni destrueixi llocs de treball”. En aquest sentit, Pimec insisteix que les revisions salarials han d’anar indexades a nous indicadors i no només a l’IPC. Per això reclama un “gran pacte de país i de corresponsabilitat” i recorda que Espanya és el segon país de l’OCDE on més s’ha apujat l’SMI, però “està a la cua d’Europa pel que fa a la productivitat”.

D’altra banda, la patronal de la petita i la mitjana empresa considera que cal una revisió dels contractes públics perquè s’adeqüin a les noves “exigències salarials”. Les empreses, afirma l’entitat, “han de poder repercutir” en els seus contractes públics i privats aquest augment de costos.

Finalment, Pimec lamenta que l’augment de l’SMI no s’hagi acordat en el marc del diàleg social, una crítica que el govern estatal també ha fet a la patronal CEOE, després que no volgués assistir a la reunió on es va pactar amb els sindicats la pujada de sou.