Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

PIMEC demana condonar el 40% del deute ICO a les empreses per fer-los una “veritable ajuda directa”

ACN Barcelona.-El president de la patronal de la petita i mitjana empresa (PIMEC), Josep González, ha demanat aquest dimarts al govern espanyol que faci una quitança del 40% als crèdits […]

Avatar
Agències 02/02/2021

ACN Barcelona.-El president de la patronal de la petita i mitjana empresa (PIMEC), Josep González, ha demanat aquest dimarts al govern espanyol que faci una quitança del 40% als crèdits ICO atorgats a les empreses per fer-los una “veritable ajuda directa” en el marc de la crisi per la pandèmia de la covid-19. González ha calculat que s’han atorgat 100.000 milions d’euros a través d’aquesta via de finançament, per la qual cosa, la mesura que planteja la patronal és que 40.000 milions es considerin a fons perdut. També ha demanat augmentar 2 anys la carència dels crèdits i que es pugui ampliar el termini de retorn de 5 a 7 anys.

En la roda de premsa telemàtica que ha servit per anunciar la seva dimissió, González ha lamentat que la pandèmia de la covid-19 està suposant “un calvari” que suposarà “la mort” de moltes empreses. “Si els ajuts fossin més generosos en salvaríem moltes, però no en venen ni del govern estatal ni del català”, ha lamentat González.En aquest mateix sentit, l’encara president de PIMEC ha lamentat la “manca de respostes o d’explicacions” que ofereixen les administracions en el marc de la pandèmia. Per exemple, ha assegurat que no entén perquè el Govern veta acomiadaments de plantilla durant dotze mesos a les empreses que es vulguin acollir a Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació, quan el govern estatal “ho limita a sis mesos”.