Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

PIMEC defensa fomentar l’autoconsum energètic per frenar l’impacte dels preus en l’economia

ACN Barcelona.-La patronal de les pimes, PIMEC, ha defensat aquest divendres que cal reduir la dependència de l’economia catalana a l’evolució dels preus de l’energia, que han pujat amb les […]

Avatar
Agències 14/05/2021

ACN Barcelona.-La patronal de les pimes, PIMEC, ha defensat aquest divendres que cal reduir la dependència de l’economia catalana a l’evolució dels preus de l’energia, que han pujat amb les dades de l’IPC. En un comunicat, PIMEC considera que cal accelerar la transició energètica amb l’ús dels fons europeus Next Generation, avançant en l’autoconsum, l’emmagatzematge energètic, la rehabilitació de les llars, la generació distribuïda i l’electrificació del transport. La patronal considera que l’IPC a Catalunya mostra un “menor dinamisme” de l’economia que a Espanya, i avisa que es pot preveure que els productes energètics continuïn fent augmentar els preus en els propers mesos per la recuperació i la situació a l’Orient Mitjà.

Segons PIMEC, l’augment de l’IPC, que puja un 1,1% mensual i un 2% anual, comporta una “pèrdua de competitivitat inèdita des del 2018”.