Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Pimec considera “insuficients i tardanes” les mesures per ajudar els autònoms durant la crisi del coronavirus

ACN Barcelona.-Autònoms Pimec ha considerat “insuficients i tardanes” les mesures que ha aprovat el govern espanyol per ajudar aquest col·lectiu de treballadors durant la crisi del coronavirus. L’entitat lamenta que […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Barcelona.-Autònoms Pimec ha considerat “insuficients i tardanes” les mesures que ha aprovat el govern espanyol per ajudar aquest col·lectiu de treballadors durant la crisi del coronavirus. L’entitat lamenta que l’executiu ja hagi cobrat la quota del mes de març i no hagi optat “per la suspensió o l’ajornament automàtic”. A més, Pimec subratlla que la suspensió de la quota d’autònoms ha estat una “mesura habitual” a països de l’entorn com Itàlia, França, Alemanya, Bèlgica o Grècia. També alerta que molts autònoms “no saben o no poden fer” l’ajornament, i que l’administració “es pot trobar col·lapsada”. L’entitat afirma que avui mateix alguns autònoms han pagat la quota mensual “tot i haver-ne sol·licitat l’ajornament”.

Des de Pimec es recorda que avui a primera hora la Tresoreria de la Seguretat Social ha girat el rebut mensual dels autònoms, hores abans que el Consell de Ministres hagi anunciat les mesures adreçades al col·lectiu.A més, l’entitat afirma que segons les xifres de recaptació anual, avui els autònoms de tot l’Estat poden haver ingressat uns 800 milions d’euros a la Seguretat Social, uns 160 milions dels quals a Catalunya, fet que “llastrarà la seva liquiditat en les setmanes vinents”.