Diumenge, 17 de gener de 2021 - Edició 906
La República

Pimec calcula que un 30% de les empreses tancarà i una de cada tres farà fora treballadors per la covid-19

ACN Barcelona.-El president de Pimec, Josep González, ha calculat que un 30% de les empreses a Catalunya tancarà en els propers mesos per l’impacte de la pandèmia de covid-19. “Al […]

Avatar
Agències 28/11/2020

ACN Barcelona.-El president de Pimec, Josep González, ha calculat que un 30% de les empreses a Catalunya tancarà en els propers mesos per l’impacte de la pandèmia de covid-19. “Al setembre vam situar la xifra al 20%, però aquesta segona onada ha complicat les coses i ens atansarem més al 30%”, ha apuntat González aquest dissabte en una entrevista al 3/24. Igualment, el president de Pimec augura que una de cada tres empreses acabarà fent reducció de plantilla. “En més d’un cas podem passar d’ERTO a ERO”, ha avisat González, que ha reclamat a les administracions “ajudes generoses” per evitar el tancament de petites i mitjanes empreses, sobretot regentades per autònoms.

“Cal revisar tot el pressupost i disponibilitat de l’administració, prioritzar les ajudes”, ha avisat el president de Pimec. “Si no som generosos amb les ajudes tindrem més tancaments d’empreses”, ha insistit González, que ha xifrat aquestes subvencions en un mínim de 20.000 o 30.000 milions. “La magnitud és tal perquè el govern espanyol s’hi posi”, ha etzibat el president de Pimec, que ha recordat igualment que el tancament d’una empresa es tradueix en “drama social” i un cost per a les arques públiques. “Tancar implica uns costos i treballadors a l’atur, amb unes quotes que s’hauran de pagar. Tot sumat costa més que no l’ajuda per sobreviure”, ha reflexionat en veu alta González. El president de Pimec ha finalitzat aplaudint que ara se’ls tingui més en compte a l’hora de prendre decisions sobre les restriccions per combatre la covid-19. “Abans l’administració ens citava, però més per informar que per prendre decisions”, ha constatat González.

Relacionats