Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

PIMEC aprova que el president de la patronal cobri un sou

ACN Barcelona.-PIMEC ha aprovat un canvi en els estatuts perquè el president de la patronal cobri un sou. “Els temps actuals no fan fàcil repetir una presidència d’intensitat de treball […]

Avatar
Agències 15/07/2020

ACN Barcelona.-PIMEC ha aprovat un canvi en els estatuts perquè el president de la patronal cobri un sou. “Els temps actuals no fan fàcil repetir una presidència d’intensitat de treball i dedicació sense sou”, ha assegurat el president de la patronal, Josep González, en una roda de premsa. Aquest dimecres, la Junta Directiva de la patronal ha nomenat l’actual secretari general de l’entitat, Antoni Cañete, com a successor del president. González preveu finalitzar el mandat actual, el juny de 2022. En cas que no hi hagi cap altre candidat a la presidència, Cañete passaria a ser nomenat president directament, mentre que, si es presenta una altra candidatura, s’haurien de celebrar eleccions.

Més enllà d’escollir Cañete com a president de la patronal a partir de 2022, l’Assemblea General de PIMEC ha modificat els articles 6, 21, 46 i 55 dels Estatuts Socials. En concret, ha canviat la representació i vots dels socis col·lectius i individuals i les funcions tècniques de la secretaria general. A més, ha possibilitat que el futur president de la patronal cobri un sou. “Plantegem un canvi en el model de governança, basat en una presidència executiva”, ha assegurat el president de la patronal. L’Assemblea també ha aprovat el pressupost de la confederació pel 2020, de prop de 16,9 milions d’euros. El 2019, la patronal va registrar 655.587 euros de beneficis i uns ingressos superiors als setze milions. Un 47% de la xifra de negocis va venir de les quotes, serveis i acords; un 30%, de la formació; un 15%, dels projectes cofinançats, i un 7% de la participació institucional. Per a aquest any, la patronal no espera tenir “problemes significatius” en referència als socis. De fet, el president de PIMEC ha assegurat que les dades a 30 de juny són “millors” que les previsions, tot i que també hi ha hagut algunes baixes per la situació del coronavirus.