Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Pimec alerta que la crisi de la covid-19 incrementa la discriminació per raó d’edat i exigeix solucions

ACN Barcelona.-La Fundació Pimec ha alertat aquest dilluns que la crisi derivada de la pandèmia de la covid-19 incrementa la discriminació per raó d’edat. Per això urgeix a cercar iniciatives […]

Avatar
Agències 10/05/2021

ACN Barcelona.-La Fundació Pimec ha alertat aquest dilluns que la crisi derivada de la pandèmia de la covid-19 incrementa la discriminació per raó d’edat. Per això urgeix a cercar iniciatives que acabin “definitivament” amb aquesta situació. El vicepresident de l’entitat, José María Torres, ho ha constatat al ‘Foro Internacional para la Ciudadanía Global’, que se celebra del 10 al 12 de maig de manera semipresencial per tractar sobre els drets humans a les empreses. L’ens considera que si no es posen en marxa mesures per afrontar la situació “es frenaran les millores del nivell de vida i es generaran augments insostenibles en la despesa social”. Torres ha destacat el paper “fonamental” que empreses i Administració tenen en aquest escenari.

El vicepresident de la Fundació Pimec ha afirmat que l’entitat “treballa per sensibilitzar les empreses” sobre la importància d’evitar aquestes pràctiques i d’incorporar mesures als processos de selecció per evitar excloure candidats per la seva edat. L’entitat també busca aportar recursos propis en aquelles empreses que per la seva activitat poden garantir la formació d’aquest col·lectiu en situació d’atur.De la mateixa manera, la fundació demana a l’Administració “un major control” de les jubilacions anticipades, “una gran xacra per al talent sènior i, a més, una manera de buidar les arques de la Seguretat Social”. També reclama mesures per fomentar la contractació de majors de 45 o 50 anys, amb avantatges i bonificacions fiscals per a empreses, i incorporar quotes de contractació.Altres mesures que es proposen són reduir la quota d’autònoms als majors de 50 anys, desenvolupar programes de formació i reciclatge professional per a aquest col·lectiu i establir per llei la prohibició de l’ús de llenguatge que pugui resultar discriminatori per raó d’edat en les ofertes de treball publicades.