Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Pilarín Bayés recrea la vida dels municipis en uns murals de grans dimensions situats arreu del territori

ACN Barcelona – La dibuixant Pilarín Bayés (Vic, 1941) aspira a realitzar un centenar de murals de grans dimensions per als municipis d’arreu de Catalunya. En un comunicat, han explicat […]

Agències 09/03/2023

ACN Barcelona – La dibuixant Pilarín Bayés (Vic, 1941) aspira a realitzar un centenar de murals de grans dimensions per als municipis d’arreu de Catalunya. En un comunicat, han explicat que la ninotaire ja ha elaborat murals per una vintena de municipis i que n’està produint quinze més. Es tracta d’uns treballs porcellànics de grans dimensions i personalitzats per a cada localitat on Bayés recrea la vida, els monuments, les entitats culturals i socials i els personatges públics de cada territori. La voluntat de l’artista és igualar la iniciativa dels parcs infantils d’en Patufet realitzada l’any 2010.

“Als seus vuitanta-un anys i amb la il·lusió de sempre, ara es retroba amb aquells muralistes mexicans que va estudiar quan feia Belles Arts a Barcelona i que tant admirava”, han explicat en un comunicat.

També han indicat que Bayés utilitza les noves tecnologies de vectorització i alta resolució, per tenir amb aquests dibuixos la possibilitat d’ampliar o reduir els originals creant diferents possibilitats de representar la seva obra.

Entre els municipis on ja s’han realitzat els murals hi ha Barcelona, Vic, Manlleu, Vilassar de Mar, Tordera o Calella. Pel que fa als municipis on el projecte està en creació hi ha Caldes de Malavella, Sant Pere Pescador, Igualada, La Pobla de Segur, Amposta, Salou, Cabrera de Mar o Pineda de Mar.