Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Picabaralla entre El Homrani i Díaz per les retallades en el fons de polítiques actives d’ocupació

ACN Barcelona.-Les polítiques per abordar la crisi del coronavirus generen discrepàncies entre el govern espanyol i la Generalitat. Aquest dissabte, el focus de debat han estat les retallades en el […]

Avatar
Agències 04/04/2020

ACN Barcelona.-Les polítiques per abordar la crisi del coronavirus generen discrepàncies entre el govern espanyol i la Generalitat. Aquest dissabte, el focus de debat han estat les retallades en el fons de polítiques actives d’ocupació, una partida pressupostària que es destina a cursos formatius per a persones que es troben a l’atur. En una entrevista a Catalunya Ràdio, la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha defensat la proposta, argumentant que la formació durant els pròxims mesos quedarà paralitzada. Minuts després, també davant els micròfons de Catalunya Ràdio, el conseller de Treball, Afers Social i Família, Chakir el Homrani, ha opinat que la retallada “no és raonable” i ha criticat les formes del govern espanyol.

Durant l’entrevista, El Homrani ha recordat que el ministeri encapçalat per Díaz ha retallat en 215 MEUR el fons que rep la Generalitat per a polítiques actives d’ocupació, una xifra que equival a un 55,3% dels fons que es van assignar l’exercici anterior. Segons el conseller, la decisió del govern espanyol és “una equivocació” perquè “caldran polítiques actives d’ocupació un cop superada la crisi de la covid-19”. “Entenem les dificultats de la situació, però es podrien haver pres decisions sobre altres àmbits pressupostaris”, ha remarcat El Homrani.A banda, el conseller de Treball ha criticat les formes del govern espanyol, el qual no va comunicar la seva decisió directament a les comunitats. “No hi va haver cap tipus d’informació prèvia; ens en vam assabentar el mateix matí en què se celebrava la conferència sectorial a través d’una publicació del Butlletí Oficial de l’Estat (BOE)”, ha lamentat El Homrani.Yolanda Díaz, en canvi, ha celebrat la decisió de l’executiu espanyol i ha explicat que el seu ministeri ha repartit 1.048 MEUR a tot l’Estat (173 MEUR a Catalunya) gràcies a la retallada en el fons de polítiques actives d’ocupació. A més, ha recordat que les comunitats podran destinar aquests recursos “a les partides que desitgin”.Finalment, Díaz ha carregat contra El Homrani, dient que no s’esperava que el conseller de la Generalitat votés en contra la proposta del govern central. “Si fos pel conseller, Catalunya s’hauria quedat sense 173 MEUR per lluitar contra el coronavirus”.