Dijous, 6 d'agost de 2020 - Edició 742
La República

Personatges anònims i públics de l’Egipte faraònic protagonitzen la nova mostra del Museu Egipci de Barcelona

ACN Barcelona.-Personatges anònims i públics que van viure a l’Egipte faraònic protagonitzen la nova exposició del Museu Egipci de Barcelona, que a través d’aquesta mostra pretén recuperar la identitat de […]

Avatar
Agències 21/10/2019

ACN Barcelona.-Personatges anònims i públics que van viure a l’Egipte faraònic protagonitzen la nova exposició del Museu Egipci de Barcelona, que a través d’aquesta mostra pretén recuperar la identitat de persones que van viure en aquesta època. Així, ‘Dones i homes de l’antic Egipte’ ofereix detalls de la civilització faraònica a partir de les històries particulars de la cinquantena de protagonistes que conformen l’exhibició temporal, que s’inaugura aquest dimarts 22 d’octubre. La mostra acollirà una variada selecció de peces que durà el visitant a fer un recorregut pels tres mil anys de la història de la civilització egípcia, segons indiquen els organitzadors de la iniciativa.

La mateixa font observa que a través d’estàtues, de relleus i de pintures parietals “de gran valor històric i artístic” el públic podrà descobrir els títols i les tasques associades als personatges representats. La bona conservació de les peces permet observar les faccions característiques de les persones que conformaven la civilització que va poblar durant segles la vora del Nil o observar-ne les indumentàries.Una de les peces que destaquen els responsables de la mostra és l’estàtua del sacerdot Gemefsetkap, de la dinastia XXV (715-664 a. C.), que conté una menció d’una forma excepcional del déu Osiris només documentada en un jaciment faraònic del delta del Nil. Altres personatges de l’exposició són camperols, servents, militars o escribes.

Relacionats