Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Pellicer demana a la ciutadania “que mantingui l’esforç” per no haver d’aplicar més mesures restrictives

ACN Reus.-L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha demanat a la ciutadania “que mantingui l’esforç” per continuar “aplanant la corba” de casos de coronavirus. El batlle ha donat un “missatge d’alerta, […]

Avatar
Agències 28/08/2020

ACN Reus.-L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha demanat a la ciutadania “que mantingui l’esforç” per continuar “aplanant la corba” de casos de coronavirus. El batlle ha donat un “missatge d’alerta, però no d’alarma”, però ha demanat no relaxar les mesures. “Els propers dies són claus perquè hem de començar el curs amb la màxima normalitat possible”, ha assenyalat. Alhora, des del govern municipal han explicat que si els casos augmenten significativament no es descarta que s’hagin de prendre més mesures restrictives. Amb tot, Pellicer i el regidor de Salut, Òscar Subirats, han comentat que han ofert a Salut fer “tants cribratges massius com calgui” a la ciutat.

El batlle ha posat de manifest la “tendència a la baixa” de l’índex de rebrot a la ciutat. “No estem en la situació de l’abril, i som llum de les dades de pacients ingressats d’aleshores”, ha remarcat. Pellicer ha felicitat la ciutadania perquè “fa les coses ben fetes” i s’ha adreçat especialment als sectors del comerç i l’hostaleria, que ha posat com a exemple per la seva capacitat d’adaptació. En aquesta línia ha sol·licitat que es limitin al mínim les trobades socials, ja sigui amb amics o familiars perquè “són el principal focus de contagi”. Amb tot ha insistit en que el problema “no és de Reus, és de país”.les mesures adoptades pel Departament de Salut i l’Ajuntament van encaminades principalment a evitar els focus que s’han detectat de més risc: els contactes socials. I han reclamat a la ciutadania que limiti al mínim les trobades socials, sigui amb amics o amb familiars.Per la seva banda, el regidor de Salut, Òscar Subirats, ha incidit en que cal aïllar els casos positius de forma ràpida i ha posat en valor els cribratges que es van fer la setmana passada, en les quals hi van participar més de 1.700 persones i es van detectar 23 asimptomàtics. “Hem obert la ciutat per fer tantes proves massives com calgui”, ha apuntat Subirats, que tot i això ha recordat que la decisió és del Departament de Salut. La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha assegurat que des de la seva àrea s’assisteix les persones que han donat positiu per tal que puguin fer el confinament.