Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Pau Riba celebra els 50 anys del clàssic ‘Dioptria’ en un concert carregat de nostàlgia en el marc del Barnasants

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-Pau Riba ha celebrat aquest divendres al vespre amb un concert al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat els 50 anys de l’emblemàtic i ja clàssic ‘Dioptria’, […]

Avatar
Agències 12/04/2019

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-Pau Riba ha celebrat aquest divendres al vespre amb un concert al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat els 50 anys de l’emblemàtic i ja clàssic ‘Dioptria’, per molts el millor disc de la història del rock i la cançó en català. Acompanyat de De Mortimers, el músic ha reinterpretat l’espectacle amb el qual, l’any 1970, va presentar l’àlbum al Price de Barcelona. Durant el concert, que ha estat farcit de sorpreses i moments emotius, Riba ha interpretat els grans clàssics com ‘Rosa d’abril (l’amor s’hi posa)’, ‘Noia de porcellana’, ‘Taxista’ o ‘Kithou’, acompanyat d’amics. Riba amb De Mortimers i Noè Escolà inicien amb aquest directe la gira de Dioptria50 que els portarà per tot Catalunya i diverses ciutats de l’Estat.

Després d’una particular presentació a càrrec de Memi March i Màrius Serra i de la interpretació de ‘Al cantaire Pau Riba’, per part de Jaume Sisa, el concert, que ha estat carregat de sorpreses, ha començat amb Pau Riba interpretant la cançó ‘Sabates’ mentre recorria el pati de butaques acompanyat de Pepino Pascual, Carles Belda i Joan Garriga.A partir d’aquí, i un cop el ‘cyborg’ Neil Harbisson ha fet un mapa sonor de Pau Riba, el cantautor, acompanyat de De Mortimers, ha interpretat la resta de temes de ‘Dioptria’ junt amb Ana Rossi, Noè, Anna Tobias, Arcadi Bertran, Joana Bravo, o el seu fill Caïm, entre molts d’altres.D’entre les sorpreses, per exemple, ha destacat una versió ‘techno’ de Noia de Porcellana, potser la cançó més icònica del disc, a càrrec dels Herois de la katalunya Interior. També ha sorprès al públic que omplia de goma a gom el Teatre Joventut la interpretació de la Simfonia Barca per part de Mil Pesetas, una de les bandes que col·laboren amb Pau Riba, junt amb Panotxa i el poeta Enric Casasses.Dioptria50 es presentarà també a Madrid el 8 de maig en un concert especial a la sala Funhouse. I ja s’està preparant la gira que durà l’aclamat repertori pel país i de la que encara no en podem avançar dates.Al mateix temps, aquest abril està previst que es publiqui una reedició en vinil del doble àlbum ‘Dioptria’ amb dos vinils junts a la seva carpeta doble. Munster Records ha estat l’encarregada de la reedició, tot descartant les re-masteritzacions que corrien en digital, i tornant de nou a les fonts originals.’Ataràxia’Per altra banda, Riba està enllestint nou disc, ‘Ataràxia’, amb l’Orchestra Fireluche, amb material inèdit i es preveu que la seva publicació sigui aquesta primavera i que hi hagi una gira posterior. La idea inicial és que convisquin les dues gires a la vegada, la del nou disc i la dels 50 anys de ‘Dioptria’.