Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Patronal i sindicats del lleure acorden les condicions per aprovar ERTO

ACN Barcelona.-Les patronals i els sindicats del sector del lleure educatiu i sociocultural han acordat que els serveis o centres amb el finançament 100% garantit no apliquin ERTO i els […]

Avatar
Agències 20/03/2020

ACN Barcelona.-Les patronals i els sindicats del sector del lleure educatiu i sociocultural han acordat que els serveis o centres amb el finançament 100% garantit no apliquin ERTO i els que sí que els hagin d’aplicar s’hi puguin acollir gairebé tots els treballadors, tinguin els contractes que tinguin. A més, també es comprometen a dialogar per garantir una correcta reincorporació posterior al seu lloc de treball, un cop aixecada l’ordre de confinament.

Les patronals Confederació, Acellec i ACCAC i els sindicats CCOO, UGT i USOC acorden que les empreses no suspendran els contractes de persones adscrites a serveis o centres on es garanteixi el 100% del seu finançament. En cas de no tenir el 100% del finançament garantit, es podran aplicar ERTO per força major per suspendre o reduir temporalment la contractació dels treballadors afectats, incloent tots els tipus de contractació com indefinits, fixos discontinus, temporals d’obra i servei, eventuals, formatius, interinatges de llarga durada. Només les substitucions de curta durada no s’hi podran acollir.