Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Pastor assegura que un centre de MENA al Remei podria posar en perill la convivència i donar ales a la xenofòbia

ACN Barcelona.-L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha sortit al pas de les crítiques que ha suscitat la seva piulada on informava que ha “aconseguit” que la Generalitat no instal·li un […]

Avatar
Agències 13/09/2019

ACN Barcelona.-L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha sortit al pas de les crítiques que ha suscitat la seva piulada on informava que ha “aconseguit” que la Generalitat no instal·li un centre de MENA al barri del Remei de la ciutat, insistint en que “no és el millor lloc” per acollir un equipament d’aquestes característiques. En una roda de premsa conjunta amb l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, el batlle ha assegurat que al Remei hi ha una forta oposició veïnal al projecte i que portant-lo a un altre lloc “es garanteix la bona convivència entre els veïns evitant donar ales a la xenofòbia”. A més, Pastor, després de recordar que es va criar al barri i que “coneix bé la seva realitat”, ha destacat que el context de risc d’exclusió social no afavoriria el desenvolupament dels menors un cop abandonessin el centre.

Sobre les crítiques rebudes, entre elles la del conseller d’Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, que ha lamentat que Pastor sigui incapaç de sortir “del marc mental de l’extrema dreta”, l’alcalde les ha qualificat de “soroll” i les ha atribuït “al desconeixement de la realitat de Badalona. Per últim, ha recordat que Badalona ja compta amb centres d’acollida de menors no tutelats i que l’espai on s’havia planejat ubicar el centre és un equipament municipal que havia acollit una llar d’infants que els veïns fa temps que esperen recuperar-lo. “No crec que se’m pugui acusar de res més que d’intentar defensar els interessos dels veïns”, ha reblat.Al seu torn, Joan Callau, alcalde de Sant Adrià de Besòs, municipi fronterer amb el Remei, ha coincidit amb Pastor que aquest barri no és el més adequat per instal·lar el centre i ha “convidat els crítics” a visitar La Mina i Sant Roc, a menys de 10 minuts distància.