Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Pas endavant per a l’ampliació del Consell Comarcal de la Conca de Barberà en una casa adjacent en desús

ACN Montblanc – El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ja disposa oficialment d’un immoble adjacent a la seu per poder ampliar les seves instal·lacions. Es tracta d’un projecte […]

Agències 30/03/2022

ACN Montblanc – El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ja disposa oficialment d’un immoble adjacent a la seu per poder ampliar les seves instal·lacions. Es tracta d’un projecte costós i de gran complexitat del qual se’n parla des de fa anys donada la necessitat de l’ens de guanyar espai. L’immoble és una antiga botiga de queviures, coneguda com cal Masip, en una casa annexa al palau Alenyà, seu del Consell. L’Ajuntament de Montblanc, que té la titularitat de l’edifici després d’expropiar-lo l’any 2020, va aprovar de forma unànime cedir-lo al Consell Comarcal i ara aquest, també per plenari, n’ha acceptat formalment la cessió que li permetrà dur a terme l’ampliació. D’altra banda, ha quedat sense efecte el conveni que preveia fer-hi un centre expositiu.

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà podrà disposar de l’edifici adjacent a la seva seu, situat al carrer Sant Josep, per ampliar l’espai destinat a oficines i garantir la prestació adequada dels serveis que ofereix l’ens.

L’Ajuntament de Montblanc va dur a terme l’expropiació de l’edifici, de 323,65 metres quadrats, fruit d’un acord que es va subscriure el mes de juliol de 2020, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats d’espai del Consell.

La cessió ha de ser perquè el nou espai s’utilitzi administrativament i donar un servei públic. Inicialment també es preveia impulsar a la planta baixa un Centre Expositiu d’Interpretació amb elements tradicionals de la Conca de Barberà.

Però s’ha deixat sense efecte un conveni previ signat l’any 2018 que incloïa aquest espai cultural. Ara caldrà fer una valoració de l’estat en què es troba l’immoble i fer una proposta de rehabilitació en fases per optar a convocatòries d’ajuts.