Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Part dels afectats per l’incendi del Gorg s’instal·laran a partir de dimarts en una altra nau ocupada a Badalona

ACN Badalona.-Bona part dels subsaharians afectats per l’incendi del Gorg del passat mes de desembre s’instal·laran a partir d’aquest dimarts en una altra nau ocupada al carrer Progrés de Badalona. […]

Agències 14/06/2021

ACN Badalona.-Bona part dels subsaharians afectats per l’incendi del Gorg del passat mes de desembre s’instal·laran a partir d’aquest dimarts en una altra nau ocupada al carrer Progrés de Badalona. L’Ajuntament ha comunicat que després de mig any deixa de finançar l’allotjament provisional a 40 de les 89 persones que van ser reallotjades. El consistori explica que l’escassedat de recursos els ha empès a prioritzar i manté només l’ajuda per a les 49 persones que els tècnics consideren més vulnerables. Membres de la comunitat subsahariana que ja ocupaven la nau del carrer Progrés s’han concentrat aquest dilluns davant les oficines municipals per reclamar un “sostre” i “papers per a tothom” per tal de facilitar que aquesta gent pugui sortir de la misèria.

Un dels portaveus del col·lectiu de la nau del carrer Progrés, Haruk Zerbo, explica que fa “molt de temps” que s’està demanant a l’Ajuntament una alternativa d’habitatge “real” per donar un “segona oportunitat” a les persones afectades per l’incendi del barri del Gorg del passat mes de desembre.Una vintena de persones s’ha concentrat davant les portes de l’edifici del Viver per fer visible la queixa i demanar al consistori allargar les ajudes per a les persones que van sobreviure a l’incendi. “Durant aquest sis mesos, malgrat els diners gastats, les administracions han estat incapaces de trobar una solució estable”, denuncien les entitats que hi donen suport.Durant la protesta també han alertat que la nau del carrer Progrés on anirà dimarts aquesta quarantena de persones té un avís de desnonament per d’aquí a un mes. Haruk Zerbo diu que malgrat ja no hi cap més gent, els faran lloc per mostrar la seva solidaritat durant les pròximes setmanes, fins que tornin a quedar al carrer.L’Ajuntament ha explicat que els recursos aportats per la Generalitat per fer front a aquesta crisi s’estan exhaurint i que d’acord amb “criteris tècnics” s’ha decidit prioritzar l’ajuda per als més “vulnerables”. D’aquesta manera, mentre n’hi haurà 40 que demà seran al carrer, unes altres 49 persones ateses podran allargar l’estada fins al mes de setembre.