Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Parking Shakespeare celebra 10 anys amb les obres ‘L’amansi(pa)ment de les fúries’ i ‘Titus Andrònic’

ACN Barcelona.-La companyia Parking Shakespeare celebra 10 anys amb un programa doble al parc de l’Estació del Nord: recuperaran la primera comèdia de la companyia, ‘l’Amansiment de la fúria’, ara […]

Avatar
Agències 01/07/2019

ACN Barcelona.-La companyia Parking Shakespeare celebra 10 anys amb un programa doble al parc de l’Estació del Nord: recuperaran la primera comèdia de la companyia, ‘l’Amansiment de la fúria’, ara revisada per Carla Rovira Pitarch amb el títol ‘L’amansi(pa)ment de les fúries’, i s’endinsaran en la sanguinària ‘Titus Andrònic’, dirigida per Israel Solà. Aquestes dues produccions es podran veure al Parc de l’Estació del Nord, en dies alterns, de l’1 al 28 de juliol. El 31 de juliol, les interpretaran totes dues com a cloenda del Grec Festival de Barcelona al Teatre Grec.

La companyia ha recordat que fa 10 anys que actuen amb l’objectiu “d’apropar el teatre a tothom amb representacions gratuïtes de comèdies de William Shakespeare, sense requeriments escenogràfics ni tècnics, on tot el protagonisme recau en el text i en els actors”. Actualment, han assenyalat, el projecte té 7.000 assistents per edició i el comptador global ronda els 46.000 espectadors.Carla Rovira Pitarch revisa a ‘L’amansi(pa)ment de les fúries’ “una de les obres més masclistes” de Shakespeare, com ha explicat la companyia . En paraules de la directora i dramaturga, “recuperar l”Amansiment de la Fúria’ al 2019 és complicat. Totes les obres de Shakespeare destil·len masclisme per tot arreu però aquesta obra, a més, basa la seva tesi en la necessitat de sotmetre les dones”. Rovira ha decidit en aquest cas posar el focus en la masculinitat dels personatges i de les seves relacions, “perquè és ridícula”. A part de la cloenda del Grec, l’obra es podrà veure al Parc de l’Estació del Nord tots els dies senars de l’1 al 27 de juliol i els diumenges 14 i 28. La segona obra que interpretaran és ‘Titus Andrònic’. Parking Shakespeare recorda com acostumats a interpretar comèdies, en aquesta ocasió s’endinsaran en un gran tragèdia. Israel Solà posarà l’accent de l’adaptació “en el despropòsit d’aquesta cultura de la venjança que sembla moure els personatges i que ja és part inherent de la societat”. A part de la cloenda del Grec, l’obra es podrà veure al Parc de l’Estació del Nord tots els dies parells del 2 al 28 de juliol i els diumenges 7 i 21.En la cloenda del Grec, a més de la interpretació dels dos muntatges, hi haurà un petit espectacle musical que farà un recorregut pels 10 anys d’història de la companyia a través de es cançons que han anat formant els seus espectacles.