Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Pares d’una escola concertada de Barcelona critiquen que se’ls cobra una quota mensual per pagar despeses per la covid

ACN Barcelona.-El centre concertat Col·legi Dominiques de Barcelona ha començat a cobrar una quota de 9 euros mensuals per alumne per cobrir despeses generades per la covid. El centre va […]

Avatar
Agències 11/12/2020

ACN Barcelona.-El centre concertat Col·legi Dominiques de Barcelona ha començat a cobrar una quota de 9 euros mensuals per alumne per cobrir despeses generades per la covid. El centre va informar les famílies la setmana passada del cobrament d’aquesta “quota covid”, que es va aprovar l’octubre passat en Consell Escolar i que té el rebuig d’una part dels pares, segons ha explicat un d’aquests a l’ACN. En l’escrit que van rebre les famílies, i al que ha tingut accés l’ACN, s’informa que l’aportació del Departament d’Educació és “insuficient” per pagar la contractació extra de personal de neteja, l’habilitació d’espais per als grups bombolla, mobiliari, la compra de termòmetres, gels desinfectants i mascaretes i la formació, entre altres despeses.

L’equip directiu del centre, situat a l’Eixample, assegura en l’escrit que a finals de curs “es procedirà a justificar tota la despesa ocasionada” i que un cop superada la pandèmia “aquesta despesa desapareixerà i es deixarà de cobrar la quota”.La direcció defensa que és “absolutament necessari incórrer en aquestes despeses per tal de minimitzar els riscos de contagi dins l’escola” i es felicita pels resultats obtinguts fins al moment. Un grup de pares s’hi oposaUn grup de pares del centre ha expressat directament a la direcció la seva oposició a aquesta mesura. Segons han explicat les mateixes fonts, aquest mateixa setmana s’ha celebrat una nova reunió del Consell Escolar on s’ha tractat el tema però la resposta ha estat que la quota ha estat aprovada i que es mantindrà. Fonts del Departament d’Educació han recordat que la conselleria fa una aportació econòmica als centres concertats per afrontar les despeses extra que pugui generar l’organització escolar durant la pandèmia. Els pares que s’hi oposen asseguren que amb aquesta quota i amb les que ja paguen les famílies, el centre pot afrontar tota aquesta despesa.