Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Paneque dona per fet que serà alcaldessa de Girona i obre contactes amb les altres forces per “un gran pacte de ciutat”

|

- Publicitat -

ACN Girona – L’alcaldable del PSC i guanyadora de les municipals a Girona, Sílvia Paneque, dona per fet que serà la nova alcaldessa de la ciutat i obre una ronda de contactes amb la resta de forces per oferir “un pacte de ciutat”. Segons la candidata, l’acord s’ha de sustentar al voltant d’aquells eixos que són “prioritaris” per a la ciutat: “l’habitatge, la transició energètica, l’impuls econòmic i més i millors equipaments”. Sílvia Paneque confia que el proper 17 de juny sortirà investida perquè, subratllat, “no hi ha cap altra alternativa seriosa possible vistos els resultats electorals”. Aquest diumenge, la seva candidatura va obtenir vuit regidors i va guanyar a nou barris de la ciutat. “Girona demana canvi i no entendria que no fos així”, afirma.

L’alcaldable del PSC ha engegat aquest dimarts una ronda de contactes amb la resta de formacions per presentar les propostes socialistes de canvi a la ciutat. “Dono per fet que seré la propera alcaldessa de Girona, entre d’altres coses perquè no hi ha cap alternativa seriosa vistos els resultats electorals”, assegura Sílvia Paneque. “He iniciat una ronda de contactes per oferir un pacte de ciutat al voltant dels diferents eixos que pensem que són els prioritaris per a Girona”, afegeix.

Publicitat

Segons els socialistes, els eixos que els guiaran a l’hora de buscar aquest gran acord seran l’habitatge, la transició energètica, la sostenibilitat, la millora de la mobilitat, l’impuls al comerç i la resta d’activitats econòmiques i la millora dels equipaments (en especial, els esportius).

“Ens agradaria formar un govern fort, i per això posem aquests elements sobre la taula, que poden donar fruits i acords amb els altres grups municipals”, afirma Paneque. “Avui comencem la negociació al voltant d’aquests eixos”, hi afegeix.

<strong>600 pisos al llarg del mandat</strong>

En habitatge, el PSC de Girona es fixa l’objectiu de mobilitzar 500 pisos al llarg del mandat. A més, vol fomentar la conservació i rehabilitació d’edificis per destinar-los a lloguer assequible, obrir línies d’ajuda per al lloguer, garantir l’accés a l’habitatge, ampliar l’oferta de lloguer públic i “assegurar un equilibri raonable” amb els pisos turístics.

En transició ecològica, les propostes passen per designar un Comissionat per a l’Agenda 2030, tirar endavant un pla d’estalvi i eficiència energètica, instal·lar sistemes de generació de renovables a tots els edificis i espais municipals, aprovar el Pla de Mobilitat Urbana o impulsar una xarxa més segura de carrils bici a la ciutat.

Pel que fa al comerç, Paneque subratlla que per al PSC “és prioritari elaborar un pla a favor del comerç i posar-lo al centre de les decisions municipals”. “Per això, he insistit a crear un òrgan de concertació amb els agents econòmics i socials de la ciutat”, assegura Paneque.

Per últim, la cap de llista socialista ha volgut posar en valor l’aval que li donen els resultats del 28-M. “Hem guanyat a nou barris de la ciutat i hem quedat en primera o segona posició en barris que representen un 70% de la població censada de Girona”, afirma. I conclou: “Girona demana canvi i la ciutat no entendria que no fos així”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió