Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Pandèmia, vacunes, incendis i conferències autonòmiques de presidents

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest dimarts. ‘El País’ obre amb la pandèmia: “España se situa a la cabeza en la carrera de la vacunación”. Un altre tema destacat: “Condena […]

Avatar
Agències 27/07/2021

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest dimarts. ‘El País’ obre amb la pandèmia: “España se situa a la cabeza en la carrera de la vacunación”. Un altre tema destacat: “Condena a dos militares que alentaron a “violar en plan manada””. ‘El Periódico’ destaca la qüestió dels incendis, un cop s’ha controlat el de la Conca de Barberà, el més gran a Catalunya en el que va d’estiu: “L’abandonament dels boscos alimenta els grans focs”. A sota, comptes públics: “El Pressupost del 2022 suma 20.000 milions de la UE”. ‘El Punt Avui’, indaga en les afectacions de la cinquena onada de la covid-19 al sistema sanitari: “Situació crítica”. A sota, i en relació al moviment sobiranista: “El TSJC cita Torrent a declarar per haver reprovat el rei”.

‘La Vanguardia’, sobre la relació del Govern amb la conferència de presidents: “Catalunya planta el fòrum autonòmic dels fons europeus”. I en el marc de la pandèmia: “Els contagis baixen, però trigarà una setmana a notar-se als hospitals”.’La Razón’, a l’entorn de l’Espanya de les autonomies: “Sánchez quiere dos conferencias anuales de presidentes autonómicos”. Al costat, els equilibris electorals a la dreta de l’hemicicle estatal: “La estabilidad de los gobiernos del PP en peligro por el órdago de Vox”.’Ara’ observa, a l’entorn de la pandèmia, els moviments a la seu de la Generalitat: “Argimon descarta de moment activar el Certificat Covid”. La fotografia és per a Jaume Soler, testimoni directe del foc de la Conca de Barberà: “Vaig tancar portes i finestres i vaig quedar envoltat pel foc”.’ABC’ dedica tota la portada als moviments de fons dels partits de dretes espanyols, amb una fotografia a tota pàgina de Pablo Casado assegut al seu escó del Congrés i Santiago Abascal al seu davant: “La derecha se rompe con las encuestas a favor”.I ‘El Mundo’, que para l’atenció en les discrepàncies entre algunes autonomies i l’Estat a l’entorn del pla de vaccinació contra la covid-19: “El Ministerio ni planifica las vacunas ni nos deja planificar”. A sota, els moviments estratègics de la dreta espanyola: “Vox eleva el puso al PP por Ceuta y congela el apoyo a sus gobiernos”.