Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Paluzie diu que la revocació del tercer grau és “un episodi més de repressió” i crida a “seguir fins a la independència”

ACN Barcelona.-La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha dit que la revocació del tercer grau dels presos independentistes és “un episodi més de repressió política”. Davant la presó de Wad-Ras, […]

Avatar
Agències 04/12/2020

ACN Barcelona.-La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha dit que la revocació del tercer grau dels presos independentistes és “un episodi més de repressió política”. Davant la presó de Wad-Ras, on Carme Forcadell ha d’ingressar aquest divendres després de la decisió del Tribunal Suprem, Paluzie ha cridat a “seguir treballant incansablement fins a aconseguir la independència del país”. Ha dit que “per la via del càstig” es vol “acabar amb el moviment” i que, també amb la revocació del tercer grau es pretén que l’independentisme “abandoni el seu objectiu”. L’Assemblea ha organitzat aquest divendres al vespre onze marxes de vehicles fins a Wad-Ras i fins a Puig de les Basses, on haurà de tornar a la presó Dolors Bassa.

Paluzie ha denunciat que se’ls revoqui el tercer grau als presos independentistes perquè són unes de les persones “socialment més adaptades al país”. “Com pretens rehabilitar algú per haver fet una declaració d’independència parlamentària democràtica des del Parlament? Això no és rehabitable perquè no és un delicte”, ha insistit la dirigent de l’entitat independentista. Creu que es vol convertir en delicte “coses que són democràtiques a qualsevol país del món”. “Només cal veure com els exiliats són lliures”, ha argumentat.Paluzie ha manifestat “l’orgull per haver organitzat el referèndum i perquè el Parlament votés una declaració independentista”. A més, ha dit que treballaran perquè “algun dia aquesta declaració, o una altra, es faci efectiva”.Davant la presó de Wad-Raz, on s’han concentrat desenes de persones per protestar contra la decisió del TS i s’han agrupat vehicles que hi ha arribat en diverses marxes lentes, Paluzie ha agraït la mobilització. La concentració també s’ha fet davant de Puig de les Basses pel reingrés de Bassa. Paluzie ha agraït l’acompanyament perquè “les preses no se sentin soles”. La presidenta de l’ANC també ha dit que la “repressió vol acabar amb el moviment per la via del càstig i la repressió”. Ha qualificat la decisió del TS de “revenja” i “gairebé de tortura psicològica”. “Pretenen que abandonem els objectius, i això no ho farem de cap de les maneres”, ha reafirmat.