Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Paluzie acusa l’Estat de ser “el principal responsable” de la violència a Catalunya

ACN Manresa.-La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, s’ha mostrat molt preocupada pels ferits dels aldarulls d’aquesta nit a Barcelona i a la resta de punts del país on […]

Avatar
Agències 17/10/2019

ACN Manresa.-La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, s’ha mostrat molt preocupada pels ferits dels aldarulls d’aquesta nit a Barcelona i a la resta de punts del país on ha actuat la policial i ha acusat l’Estat de ser “el principal responsable de la violència” a Catalunya. Paluzie troba a faltar que no hi hagi “projecte polític unitari” compartit per la majoria parlamentària independentista. La presidenta de l’ANC creu que aquesta unitat és indispensable si es vol canalitzar “la ràbia i la indignació” que senten els catalans des de fa més de dos anys, des de l’1-O. Paluzie ha fet aquestes declaracions poc abans de participar en la Marxa de la Llibertat que organitza l’ANC i que aquest dijous ha sortit des de Manresa.

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, ha acusat l’Estat de ser “el principal responsable” de la violència que s’està vivint en els aldarulls a Barcelona i a la resta de ciutats del país. “Quin missatge estan donant als joves de 20 anys que es troben en plena etapa de formació política quan s’empresona a dos anys de presó dos líders de la societat civil que van protagonitzar mobilitzacions pacífiques?”, s’ha preguntat. La presidenta de l’ANC també ha volgut apel·lar a la majoria independentista del Parlament perquè recuperin la unitat estratègica que va fer possible l’1-O. “Llavors l’exercici de la no violència va tenir èxit perquè hi havia un projecte polític. La majoria parlamentària estava responent a un mandat de la ciutadania, hi havia un horitzó”, ha afegit. Elisenda Paluzie veu necessari que els partits “es deixin de disputes per les hegemonies electorals” i tornin a posar a sobre la taula un projecte “engrescador”. “No es poden fer crides al carrer que no vagin acompanyades d’una resposta política i unitat estratègica”, ha dit.Per la presidenta de l’ANC, les marxes que s’estan fent aquests dies a banda d’apel·lar l’Estat i la comunitat internacional també tenen l’objectiu de cridar l’atenció a la classe política independentista “perquè hi hagi una resposta política a la sentència que estigui a l’alçada”.